Friday, 23 December 2016

Macam mana nak dapatkan Vivix dengan harga yang murah


Vivix the DIVA

Dalam banyak banyak produk Shaklee, antara yang paling mahal adalah produk Vivix. Tapi kan.. ada tapi tau.. Kalau korang baca kandungan Vivix tu dengan sangat teliti, korang takkan rasa pun yang Vivix ni mahal. Nak tahu kenapa? Sebab Vivix ada 4 bahan utama yang sangat RARE dan takde dalam produk lain.

Bagi yang sedia maklum, harga pasaran Vivix ialah RM475 so jangan tertipu dengan harga Vivix yang lebih murah dari pasaran. Berkemungkinan Vivix tersebut sudah expired tanpa sebarang konsultasi. Pernah satu situasi dimana customer membeli produk Shaklee di Shopee tetapi vitamin yang customer tersebut dapat sudah pun expired. Malangnya, customer tersebut meminta SID yang lain bertanggungjawab terhadap kes tersebut memandangkan beliau ada pengedar Shaklee.

Bagi kes sebegini,pihak Shaklee tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kesulitan yang datang dari pihak customer kerana membelinya dari pihak yang tidak berdaftar. Ini kerana setiap SID (Shaklee Independent Distributor) yang berdaftar mempunyai Id masing masing jika ingin membuat sebarang aduan. Selain itu, SID yang berdaftar juga sudah dilatih untuk memberikan informasi yang betul berkenaan produk.

Laman web yang selalu menjual harga produk Shaklee yang terlalu murah ialah Lazada dan Shopee. Kebiasaannya, ramai yang complaint produk Shaklee yang dibeli di lazada kebanyakkannya hampir tarikh luput dan tanpa konsultasi. Bila tiada konsultasi, mulalah complaint produk tak berkesan pada diri sendiri padahal salah siapa? Nak sangat yang murah dari pasaran, tapi diri sendiri yang terkesan.

Sebab tu pentingnya beli dengan pengedar yang sah untuk dapatkan konsultasi yang sepatutnya. Ada cara makan yang sepatutnya untuk sesetengah penyakit dan ada sesetengah penyakit yang perlu mendapatkan konsultasi jika mengambil supplemen. Jika anda ingin mendapatkan Vivix, bolehlah dapatkan dari saya keran saya adalah Pengedar Shaklee anda yang sah dan saya akan berikan konsultasi secara percuma dan sepatutnya kepada pembeli.

Untuk mendapatkan Vivix, anda boleh menghubungi saya melalui wasap 013-2109044 (Pn. Hajar)  ataupun boleh pm direct ke fb personal saya Nur Hijratul Hajar Bahaman



**These statement have not been evaluated by The Food Administration. These products are not intended to be diagnosed, treat, cure or prevent any disease**
Baca Selanjutnya

Tuesday, 6 December 2016

Bertahun buat Shaklee, tapi tak kaya pun!! Apa target dalam Shaklee sebenarnya


Kenapa saya memilih Shaklee?? Ini cerita saya..

Bila cerita bab duit semua orang nak kaya cepat.. Semua nak cepat.. Sebab tu ramai yang tertipu dengan skim cepat kaya..

Tak kurang juga yang meniaga nak untung cepat.. Taknak gagal sekali..

Tahu tak orang yang dah berjaya sekarang ni bukan pernah gagal sekali tapi sepuluh kali lebih hebat dari kita..

Ini tak, kita baru gagal sekali dah mula putus asa..

Siapa tak pernah ditipu? Ya saya juga pernah!! Gara2 nak cepat kaya!! Menyesal!!

Pernah terjebak dalam satu skim cepat kaya yang diwarwarkan sebagai bisness berganda.. Masuk rm150 dapat rm300..



Yes, masa tu tak fikir panjang!! Macam orang lain, saya juga nak terjebak dengan skim cepat kaya!! Dan sampai sekarang sudah 4 tahun tanpa bayang2..

Saya percaya mungkin ada hikmah disebaliknya.. Ok, macam mana saya boleh terjebak dengan Shaklee ni??

Kisah bermula ketika saya melahirkan anak kedua saya..

Niat nak menyusukan anak sehingga dua tahun sangat kuat sehinggalah saya berjumpa dengan set menyusu shaklee..

Pada mulanya saya hanya membeli set menyusu basic iaitu Esp dan Alfalfa.. Alhamdulillah ianya serasi dan menjadi milkbooster kepada saya..

Kemudian suatu hari saya dicadangkan oleh seorang sid (merangkap upline saya)  untuk ambil ostematrix dan jadi ahli.. Tujuan utama ambil ostematrix ni sebab saya tak minum susu dan nak elak kaki selalu kejang..

Syukur sangat lepas amalkan ostematrix masalah kaki kejang saya selama bertahun hilang.. Dari situ saya mula jatuh cinta dengan shaklee..

Lepas satu satu produk shaklee saya cuba dan ianya memberi kesan yang baik pada saya dan keluarga..

Mulanya memang takde niat pun nak berbisness sebab tak minat dan tak yakin diri boleh menceburi bidang bisness..

Tapi bila dah join group besar shaklee.. Ya Allah saya nampak banyak sangat peluang yang ada dengan shaklee. Oleh sebab itu saya masih bertahan hingga ke hari ini..

Nak join shaklee ni tak susah pun.. Bermodalkan rm79 dah boleh jadi ahli daripada produk diluar yang perlu mempunyai modal beratus2 ringgit..

Target saya dalam shaklee ni ialah nak semua orang rasa sihat sama macam yang saya rasa.. Daripada makan ubat2 yang boleh memberikan effect jangka masa panjang better amik shaklee..

Shaklee bukan calang2 produk ye.. Shaklee mempunyai saintis yang akan membuat research tentang satu2 vitamin dan shaklee ada makmal sendiri yang benar2 menjaga keaslian alam semulajadi..

Dan paling penting Shaklee ada landmark study ye!! Bukan main hentam je kebaikan berdasarkan testimoni sahaja.. Saintis membuat kajian keatas 3 golongan yang mengamalkan shaklee, tidak mengamalkan shaklee serta yang langsung tidak mengambil apa2 supplemen..



Baca Selanjutnya

Monday, 5 December 2016

Tak tahu kat mana nak beli Vivix? Dapatkannya disini

Mana nak beli Vivix

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Rasanya dah ramai peminat VIVIX ni kan? Kehebatan Vivix tiada tandingannya. Alhamdulillah semakin ramai yang menggemari Vivix dan menjadikan Vivix sebagai supplemen wajib bagi seisi keluarga. Nak sihat tak perlu berkira kan?? Sebab sihat itu memang mahal tetapi sakit tu lagi mahal.

Ada yang tanya saya, Vivix ni ada jual dikedai biasa ke? Jawapannya tidak ye.. Vivix hanya dijual melalui Shaklee Independent Distributors, melalui E-SELL ataupun boleh walk in ke HQ/Branch Shaklee yang berdekatan anda.

Shaklee sangat menjaga etika penjualan kerana Shaklee tidak mahu pembeli membeli sebarang product Vivix tanpa konsultasi daripada Sid yang bertauliah.

Cara nak beli Vivix

Ok, macam yang saya terangkan di atas tadi Vivix boleh dibeli melalui 3 cara iaitu melalui :-

  • Shaklee Independent Distributors - Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian Vivix secara COD ataupun melalui pos ke seluruh malaysia. 
  • E-SELL - Jika anda adalah pengguna kad debit atau kad kredit, anda boleh membuat pembelian Vivix melalui link ini. Pembelian 2 botol Vivix, anda layak untuk keahlian percuma dan cas penghantaran secara percuma. 
  • HQ/BRANCH seluruh Malaysia - Sekiranya anda berdekatan dengan mana-mana HQ/Branch Shaklee, anda boleh dapatkan Vivix secara walk in. Jika mahukan harga discount sebanyak 20% boleh menggunakan id saya 926826 (Nur Hijratul Hajar Bahaman). Jika tidak, anda hanya boleh mendapatkan Vivix dengan harga pasaran. 
Mungkin ramai yang tertanya-tanya dimanakah HQ/Branch Shaklee. Di sini saya senaraikan alamat HQ/Branch Shaklee yang berdekatan dengan anda. 


Shaklee Pinnacle Sunway HQ
  • Alamat : Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
    47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
  • Tel : 603-5622 3188

  • Shaklee Branch Kuala Lumpur
  • Alamat : No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
    Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
  • Tel: 603-4142 1067
  • Fax: 603-4142 1027


  • Baca Selanjutnya

    Saturday, 3 December 2016

    AKIBAT TAK MINUM SUSU : MERANA KAKI KEJANG SETIAP HARI

    KAKI KERAP KEJANG SEJAK BERSALIN ANAK PERTAMA..

    Susu merupakan sumber kalsium yang utama pada tubuh badan manusia. Tapi sebenarnya ramai dikalangan kita yang tak minum susu. Termasuklah diri saya sendiri. Kalau untuk kegunaan diri sendiri, dah ok tapi kalau mengandung macam mana nak salurkan pada baby dalam kandungan kan? 

    Kekurangan kalsium boleh menyebabkan tulang dan gigi mudah rapuh. Ini kerana bayi didalam kandungan mahupun bayi yang menyusu memerlukan kalsium untuk pertumbuhan tulang dan gigi. Oleh sebab itu, jika ibu tidak membekalkan kalsium yang secukupnya kepada bayi, bayi akan mengambil kalsium tersebut pada tulang ibu. Bermulalah episod kekejangan kaki dan sebagainya. 




    Wanita yang hamil dan menyusukan anak pasti akan mengalami benda ni.. Kaki tiba-tiba kejang. Jika perkara ini terjadi, itu tanda ibu kekurangan kalsium dan perlu ambil tindakan segera. Jangan jadi macam saya ye. 

    Nak share pengalaman sendiri.. masa kecik dulu saya memang tak nak minum susu.. tak tahulah kenapa bila bau susu je mesti nak muntah.. tapi soya saya minum..
    Hiduplah saya tanpa minum susu sampai ke hari ini.. Memang tak pernah kisah pun kalsium cukup ke tak. 

    Tapi kesannya terasa bila saya lahirkan anak pertama.. Dalam masa berpantang tu, kaki saya selalu kejang. Ya Allah sakitnya!! Pada mulanya ingatkan perkara biasa sebab masa berpantang kalau tak jaga kaki betul-betul memang boleh kejang sebab masuk angin dan sejuk kan? 

    Tapi rupanya bukan berakhir di situ sahaja. Lepas pantang pun sama boleh dikatakan setiap hari tak kira pagi atau malam kaki saya akan kejang dan berterusan sampailah saya bersalin anak kedua. Bayangkan bertahun saya menahan sakit.. Kadang-kadang sampai dah lali.. Nak tak nak kena hadap benda ni sebab sendiri cari nahas kan? Siapa suruh tak minum susu? 😂😂😂

    Tapi nak jadi cerita.. masa anak kedua tu, saya sibuk cari milkbooster untuk susukan baby..  Alhamdulillah saya jumpa set menyusu Shaklee. Dalam tu ada ostematrix iaitu sejenis pil kalsium..

    Lepas saya amalkan dalam sebulan, terkejut saya kaki kejang tu hilang serta merta.. Ya Allah lega sangat sebab dah tak perlu tahan sakit lagi.. Memang bersyukur sangat!! Dan sampai sekarang, anak saya dah 4 orang saya amalkan ostematrix ni je.. Kaki dah tak kejang..

    Kalau ibu-ibu yang ada masalah macam saya ni boleh lah cuba ostematrix.. Lagi-kalau yang tak boleh nak telan susu ni.. Meh pm/wasap saya 0132109044 kita sembang-sembang ye.. 

    Saya share sikit kebaikan Ostematrix ni




    1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
    2.  Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis
    3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
    4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
    5. Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
    6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.
    **These statement have not been evaluated by The Food and Drug Administration. These products are not intended to be diagnose, treat, cure or prevent any disease. **
    Baca Selanjutnya

    Sunday, 27 November 2016

    KEPENTINGAN LANDMARK STUDY DALAM SETIAP SUPPLEMENT

    Apa benda LANDMARK STUDY ni? 

    Rasanya ramai yang tak tahu apa LANDMARK STUDY ni.. Kenapa penting sangat LANDMARK STUDY ni pada supplement? Kan boleh makan je supplemen tu janji selamat.. Tak perlulah nak kaji-kaji bagai. Cek isi kandungan kalau takde bahan terlarang dah kira ok lah..




    Ok, saya terangkan sikit ye informasi tentang LANDMARK STUDY. Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang. 

    Masa beli supplemen tu pernah tak cek produk tu ada landmark study ke idok? Ataupun main beli je?

    Kalau nak tahu, Syarikat Shaklee ambil risiko untuk buat Landmark Study ni terhadap suplemen mereka untuk buktikan keberkesanan produk shaklee ni.

    Landmark Study ni dijalankan kepada 3 golongan, iaitu:

    1. golongan yang tak ambil suplemen
    2. golongan yang ambil suplemen brand lain
    3. golongan yang ambil suplemen Shaklee

    Penting ke LANDMARK study ni?


    Landmark study penting untuk membuktikan keberkesanan vitamin tersebut dan bukan hanya bergantung kepada Testimoni Pengguna.

    Shaklee adalah salah satu company yang membenarkan Landmark study dibuat ke atas semua produknya untuk memastikan keberkesanan produk tersebut memandangkan setiap penyakit hanya boleh menunjukkan simptom setelah 10-30 tahun.

    Tapi sesetengah serangan penyakit dipengaruhi oleh gabungan nutrient dan cara hidup kita.




    LANDMARK STUDY ni jugak membuktikan bahawa golongan pengamal supplement lebih berisiko dijangkiti penyakit daripada golongan yang tidak mengamalkan sebarang supplement kecuali Shaklee.

    Shaklee Landmark Study yang dijalankan selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007 memang menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen.

    Sekarang ni macam2 supplemen ada di pasaran dan ada yg menjanjikan keberkesanannya dalam masa 3 hari..

    Tolong fikir betul2..semua benda dalam dunia ni kalau nk berjaya sekalipun makan masa yang lama.. Nk jadi pndai pun kena belajar dari kecik.. Takkan lahir2 je dlm masa 3 hari dah terus pandai kot? 😀😀

    Bagi saya biarlah kesannya lambat janji selamat daripada kesan yang cepat tapi tak selamat.. Lagi merana!!
    Kenapa tak nak Shaklee?? Kan dah terbukti Shaklee ini selamat dan berkesan? Bukan semua supplemen mampu keluarkan berjuta-juta untuk buat landmark study ni tau.. Jadi fikir elok2..

    Kalau rasa berminat nak cuba Shaklee, boleh hubungi saya melalui wasap 0132109044 (Pn. Hajar) 




    Baca Selanjutnya

    Friday, 18 November 2016

    Anda perokok? Ketahui Punca dan Tanda- tanda Kanser Tekak


    Perokok Tegar berisiko penghidap kanser tekak

    Tekak atau dikenali sebagai faring adalah lorong umum untuk udara dan makanan. Faring terbuka kepada dua iaitu satu mengarah ke kerongkong untuk makanan manakala satu lagi untuk saluran udara.


    Faring berfungsi untuk mengeluarkan suara dari pita suara, menyamakan tekanan udara di telinga tengah. Faring merupakan bahagian terpenting dalam tubuh kerana faring berfungsi untuk menelan makanan. Namun jika faring ini diserang virus ataupun bakteria, manusia akan menderita akibat sakit kerongkong sekaligus menyukarkan untuk menelan makanan.




    Saya percaya, tidak ramai yang tahu tentang kanser tekak ini kerana ianya sangat jarang berlaku. Namun, tidak salah jika kita ambil tahu dan catatkan sedikit sebanyak informasi tentang kanser tekak ini kerana mungkin ahli keluarga, saudara mahupun rakan kita adalah penghidap kanser ini. 

    Kanser tekak adalah Agak luar biasa berbanding dengan kanser yang lain. Institue Kanser Nasional menganggarkan kira-kira 1.1% orang dewasa akan didiagnosis menghidap kanser faring dalam hidup mereka. Dianggarkan 0.4% lelaki dan wanita disahkan menghidap kanser pangkal tekak dalam hidup mereka.


    Simptom-simptom Kanser Tekak

    Kebiasannya, kanser tekak ini amat sukar untuk dikesan pada, peringkat awal. Namun, ada beberapa simptom yang boleh dikesan jika anda menghidap kanser tekak. Antaranya ialah:-

    • Perubahan pada suara
    • Sukar untuk menelan (dysphagia) 
    • Penurunan berat badan
    • Sakit tekak
    • Kerap batuk (batuk berdarah) 
    • Nofus limfa bengkak di bahagian leher
    • Rasa tidak selesa pada bahagian tekak
    • Sakit telinga
    • Suara serak
    • Berdehit

    Punca-punca diserang kanser tekak

    Bagi penyakit kanser tekak, lelaki adalah berisiko tinggi untuk mendapatkannya berbanding wanita. Gaya hidup yang tidak sihat meningkatkan lagi risiko pembentukan kanser tekak. Ianya termasuklah:-
    • Merokok
    • Pengambilan alkohol secara berlebihan
    • Kekurangan Vitamin A (Antioksidan) 
    • Terdedah kepada asbestos
    • Penjagaan gigi yang tidak sempurna
    Sesetengah jangkitan HPV dan kanser tekak sangat berkait. Ini adalah sejenis virus yang menular melalui seks. Pusat Rawatan Kanser Amerika Syarikat memberitahu bahawa jangkitan HPV adalah penyebab bagi kedua-dua jenis kanser iaitu kanser serviks pada wanita dan kanser tekak. 

    Kanser tekak juga boleh dihubungkan kepada jenis kanser yang lain. Mengikut fakta, ada sesetengah pesakit yang didiagnos menghidap kanser tekak juga akan menghidap esofagus, paru-paru ataupun kanser darah dalam masa yang sama. Ini kebiasaannya berlaku kerana kanser selalu menunjukkan tanda risiko yang sama ataupun kanser yang berlaku pada 1 organ badan boleh merebak ke dalam tubuh dalam satu masa. 

    Tahap kanser ini merebak adalah sama seperti kanser lain iaitu bermula dari kanser 1 hingga kanser tahap 4.

    Rata-rata bagi pesakit kanser, kaedah yang dicadangkan untuk merawat kanser adalah melalui pembedahan, terapi radiasi dan kemoterapi. 

    Tapi, seperti yang saya pernah kongsi dan cadangkan sebelum ini. Resveratrol mampu menghalang kanser dari terus merebak dengan cepat. Resveratrol sangat jarang dapat dijumpai namun ianya hanya terdapat di dalam Vivix Shaklee.. 

    Bertindak dalam 4 mekanisme, Vivix membantu merwncatkan pertumbuhan sel kanser sekaligus menyembuhkan pesakit-pesakit kanser dari kanser tersebut. Alhamdulillah Vivix menyelesaikan masalah kanser. Saya percaya, dengan Vivix juga Kanser Tekak ini dapat diatasi.

    Anda ingin mencuba Vivix? Bolehlah menghubungi saya melalui whatsapp 0132109044 (Pn. hajar) ataupun boleh membelinya sendiri di laman web dengan klik gambar dibawah.

     Order Vivix




    **These statement have not been evaluated by The Food and Drug Administration. These products are intended to be diagnosed, treat, cure or prevent any disease. **
    Baca Selanjutnya

    Friday, 11 November 2016

    Cod Vivix sekitar kawasan Bandar Tasik Puteri, Country Homes dan Rawang


    Berita baik bagi peminat Vivix

    Assalammualaikum dan Salam Sejahtera pembaca semua.. 

    Rasanya ramai yang dah tahu tentang Kehebatan Vivix dalam membantu pelbagai penyakit mahupun kanser. Saya pernah kongsikan sebelum ni testimoni pengguna Vivix bagi masalah darah tinggi, kencing manis, kanser paru-paru, kanser kelenjar dan banyak lagi.

    Bagaimana Vivix mampu melawan penyakit kronik mahupun kanser kerana Vivix mengandungi Resveratrol yang mampu melawan sel-sel kanser dari terus merebak. 4 bahan utama Vivix yang sangat hebat iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Polyganum Cuspidatum dan Elderberi Eropah mampu memelihara sel-sel dari jangkitan virus dan bakteria.



    Antara manfaat lain kandungan Vivix ialah:-
    1. Melindungi dan mengaktifkan mitokondria
    2. Mengaktifkan gen anti-penuaan. 
    3. Melanjutkan jangka hayat. 
    4. Meningkatkan daya ketahanan
    5. Membina daya ketahanan terhadap kanser. 

    Alhamdulillah ramai pengamal Vivix sembuh dari penyakit kronik dan kanser.. Berikut adalah testimoni pengguna Vivix.









    Saya adalah Pengedar Sah Shaklee sekitar Bandar Tasik Puteri, Country Homes dan Rawang serta Puncak Alam, Saujana Utama, Meru dan Setia Alam. 

    Jika anda ingin mendapatkan Vivix tanpa kos pos bolehlah cod dengan saya tapi jangan risau jika anda berjauhan dengan kawasan saya, anda masih boleh mendapatkan Vivix melalui pos. 

    Kebiasaanya, saya hanya menggunakan 3 jenis kurier iaitu Gdex, Citylink atau poslaju. Namun jika anda ingin membeli sendiri melalui laman web, boleh klik pada gambar. 

     Order Vivix




    Terima kasih kerana mempercayai saya sebagai pengedar sah Shaklee anda. Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi saya melalui whatsapp ke 0132109044. 

    **These statement have not been evaluated by The Food and Drug Administration. These products are not intended to be diagnosed, treat, cure or prevent any disease.**




    Baca Selanjutnya

    Wednesday, 9 November 2016

    Cara mudah dapatkan Vivix di Kawasan Anda


    Nak cuba Vivix tapi nak Cod

    Ada yang teringin nak beli Vivix tapi tidak mahu pos? Jangan risau, saya boleh bantu anda.



    Saya adalah pengedar Sah Shaklee Bandar Tasik Puteri/Country Homes/Rawang/Meru/Puncak Alam/Setia Alam dan juga Kundang/Kuang/Sungai Buloh.

    Bagi yang dah tahu serba sedikit tentang Vivix, pasti anda rasa sangat kagum kan?? Kerana 4 bahan utama Vivix sangat hebat kerana keempat-empat bahan tersebut mengandungi tahap antioksidan yang tinggi dan membantu dalam merencatkan pertumbuhan sel kanser.

    Antara 4 bahan utama Vivix tersebut ialah




    Tidak hairanlah jika ramai pesakit kanser yang akhirnya bebas kanser dengan Vivix kerana Vivix bertindak melalui 4 mekanisme iaitu:-

    • Mempertahankan Sel
    • Membaiki Sel
    • Memberi tenaga kepada Sel
    • Meningkatkan prestasi Sel
    Selain pesakit kanser, Vivix juga boleh diambil oleh pesakit:-

    1. Diabetes
    2. Kolesterol Tinggi
    3. Sakit Jantung
    4. Tekanan darah tinggi
    5. Alzheimer atau nyanyuk
    6. Arthritis, Osteoporosis, masalah sendi dan tulang
    7. Gout
    8. Letih badan
    9. Kadar Metabolisme badan rendah
    10. Kanser dan Tumor
    11. Katarak dan Masalah Mata
    12. Masalah Saraf
    13. Lemah tahap imun badan (daya tahan badan)
    Sekiranya anda berada berdekatan dengan kawasan saya, bolehlah menghubungi saya melalui Whatsapp 0132109044 (Pn. Hajar) dan ada berita baik bagi peminat setia Vivix. Dapatkan harga superjimat jika beli twinpack Vivix.

    KENAPA ANDA WAJIB DAPATKAN 2 BOTOL VIVIX??

    • PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE BERNILAI RM 69.00
    • PENGHANTARAN SECARA PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA
    • PULANGAN TUNAI PADA BULAN SETERUSNYA SEBANYAK RM34.OO
    • PENJIMATAN HARGA SEBAGAI AHLI SEBANYAK 10%-25% APABILA MEMBUAT PEMBELIAN SEBARANG PRODUK
    JIMAT KAN??JANGAN TUNGGU LAGI!! SEMENTARA STOK MASIH ADA!!


    Baca Selanjutnya

    Wednesday, 12 October 2016

    Tidur yang mencukupi untuk tidak terkena tekanan darah tinggi


    Betul ke tidur tak cukup boleh dapat darah tinggi? 

    Eh, betul ke kalau tak cukup tidur boleh kena darah tinggi? Tidur dahlah berapa jam je.. Alahai risaunya.

    Tekanan darah tinggi adalah sejenis penyakit yang tidak asing lagi bagi masyarakat malaysia. Rata-rata masyarakat malaysia adalah pesakit darah tinggi kerana diet pemakanan yang tidak sihat. Oleh sebab itu, saya akan kongsikan beberapa tips untuk mengelakkan tekanan darah tinggi.

    Tekanan darah tinggi kebiasaanya dapat dikesan denagan dua cara iaitu tekanan sistolik (nombor yang lebih tinggi)  adalah satu paksaan kepada jantung untuk mengepam darah keseluruh badan.

    Manakala tekanan diastolik (nombor yang lebih rendah) pula adalah rintangan kepada aliran darah di dalam saluran darah. Kedua-duanya diukur dalam milimeter merkuri (mmHg).

    Secara amnya tekanan darah tinggi dikesan jika 140/90mmHg atau lebih tinggi manakala tekanan darah tinggi yang ideal dibaca antara 90/60mmHg dan 120/80mmHg. Bagi tekanan darah rendah pula dapat dikesan jika bacaan 90/60mmHg atau lebih rendah.

    Bacaan tekanan darah ideal tetapi 120/80 mmHg dan 140/90 mmHg boleh mengundang kepada risiko untuk mendapat tekanan darah tinggi jika tidak mengambil langkah untuk mengekalkan tekanan darah berada di bawah kawalan.

    Risiko tekanan darah tinggi

    Jika tekanan darah terlalu tinggi, ia akan meletakkan tekanan tambahan pada saluran darah, jantung dan lain-lain organ seperti otak, buah pinggang dan mata.

    Tekanan darah tinggi yang berterusan boleh meningkatkan risiko beberapa keadaan yang serius dan berpotensi mengancam nyawa seperti; -

    Sakit jantung
    Serangan jantung
    Kegagalan fungsi jantung
    Penyakit arteri periferal
    Aneurisme aorta
    Penyakit buah pinggang
    Demensia vaskular

    Jika disahkan menpunyai tekanan darah tinggi, ikhtiar untuk kurangkan tekanan darah tinggi tersebut sangat membantu untuk mengurangkan risiko penyakit diatas.

    Periksa tekanan darah anda hari ini

    Satu-satunya cara untuk mengetahui sama ada anda mempunyai tekanan darah tinggi adalah menjalani ujian darah tinggi. Bagi dewasa yang berumur 40 tahun ke atas dinasihatkan sekuramg-kurangnya setiap lima tahun. Pemeriksaan ini adalah mudah dan dapat menyelamatkan nyawa.

    Punca tekanan darah tinggi

    Antara punca-punca yang diberi adalah tidak berapa jelas fetapi ianya boleh meningkatkan risiko jika seseorang itu:-

    65 tahum ke atas
    Berat badan berlebihan atau obesiti
    Mempunyai ahli keluarga yg menghidap darah tinggi
    Terlalu banyak makan garam dan tidak mengambil buah-buahan atau sayuran.
    Tidak bersenam secukupnya.
    mengamalkan alkohol dan kafein.
    Merokok
    Tidur yang tidak mencukupi.

    Perubahan pada gaya hidup yang sihat dapat membantu mengurangkan peluang yang ada untuk mendapat tekanan darah tinggi dan membantu menurunkan tekanan darah jika ia sudah tinggi.

    Cara-cara mengurangkan tekanan darah tinggi

    Dengan mengamalkn gaya hidup yang sihat dapat membantu mencegah tekanan darah tinggi. Antaranya ialah; -

    Kurangkan jumlah garam dalam makanan
    Amalkan diet sihat secara umumnya.
    Kurangkan minum alkohol
    Kurangkan berat badan jika berlebihan
    Bersenam setiap hari
    Kurangkan pengambilan kafein
    Berhenti merokok
    Tidur yang cukup sekurang-kurangnya 6jam

    Kebiasannya bagi merawat tekanan darah tinggi ini, doktor akan bagi pelbagai jenis ubat mengikut keperluan pesakit.  Tapi biasalah kan, warga emas ni kalau boleh tak nak telan pil banyak-banyak.. Oleh sebab itu, jalan yang terbaik adalah hadiahkan sebotol Vivix kepada mereka.

    Tapi kenapa Vivix? Apa yang bestsangat Vivix ni?







    Baca Selanjutnya

    Monday, 10 October 2016

    Pentingnya Omega 3 pada pesakit asma


    Asma hilang dengan Omega 3

    Asid lemak Omega 3 adalah asid lemak perlu untuk kesihatan tubuh badan manusia tetapi ianya tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh badan. Ia perlu diambil di melalui makanan. Kebiasaanya, asid lemak omega 3 terdapat dalam ikan salmon, tuna, sesetengah makanan laut, tumbuhan dan kekacang.



    Asid lemak Omega 3 atau juga dikenali sebagai asid lemak poli tidak tepu memainkan peranan penting dalam fungsi otak, serta pertumbuhan dan perkembangan otak yang normal. Selain itu, ia juga dapat mengurangkan risiko sakit jantung.

    Kajian menunjukkan bahawa asid lemak omega 3 dapat mengurangkan keradangan dan membantu mengurangkan riaiko penyakit kronik seperti penyakit jantung, kanser,  dan arthritis.

    Didalam diet seharian, asid lemak omega 6 juga amat diperlukan selain omega 3 tetapi nisbah kedua-duanya haruslah betul.  Ini kerana asid lemak omega 3 membantu mengurangkan masalah keradangan manakala asid lemak omega 6 pula kebanyakannya cenderung menggalakkan masalah keradangan.

    Jika sebelum ini saya ada kongsikan Tips menyembuhkan penyakit asthma, tapi kali ini saya akan kongsikan bagaimana Omega 3 membantu mengurangkan serangan asma.

    Bagaimana Omega 3 dapat membantu mengurangkan asma?

    Satu kajian epidermologi besar di Greenland menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak omega 3 berkait rapat dengan asma.  Sebagai contoh,  konsep asas kajian ini disokong oleh dapatan bahawa kandungan DHA berbanding asid arakidonik didalam tisu hidung pesakit asma adalah lebih rendah dari manusia yang sihat.  Ia memunjukkan bahawa DHA berperanan sebagai pelindung bagi pesakit yang mempunyai alahan.

    Manakala beberapa laporan menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak omega 3 dikalangan ibu hamil dan menyusu dapat mengurangkan pesakit asma.

    Satu tinjauan epidermiologi rakyat Amerika muda mendedahkan bahawa pengambilan tinggi asid lemak omega 3, terutamanya DHA berbanding EPA dapat menghalang seseorang dari diserang asma.

    Rata-rata kajian yang telah dijalankan menujukkan bahawa minyak ikan yang mengandungi omega 3 sangat membantu meningkatkan fungsi paru-paru sekaligus mengurangkan masalah asma, mengurangkan kepekaan alahan,  batuk dan bronkitis.

    Oleh itu, pengambilan omega 3 ni perlu diberi perhatian oleh ibu ketika hamil lagi bagi mengurangkan risiko bayi menghidap asma apabila dilahirkan dan ianya perlu diteruskan pengambilan sewaktu penyusuan.

    Jom tengok testimoni pesakit asma yang mengamalkan Omega 3.













    minyak ikan

    omega guard





    Baca Selanjutnya

    Tuesday, 13 September 2016

    Belian Supplemen Tanpa Menggunakan Wang Sendiri


    Supplemen penting untuk tubuh badan?

    Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua.

    Baru-baru ini saya ada berjumpa dengan seorang customer yang mempunyai pelbagai masalah kesihatan. Antara salah faham yang biasa antara masyarakat kita hari ini adalah mereka hanya akan perlukan ubat bagi mengatasi segala gejala penyakit yang mereka alami. Supplemen tidak dapat membantu.





    Ianya hanyalah salah faham semata-mata. Seharusnya kita sendiri tidak boleh hanya bergantung terus kepada ubat. Ubat akan memberi kesan dalam jangka masa panjang. Jangan pernah kedekut untuk membeli kesihatan.

    Tidak semua masyarakat mempunyai kesedaran tentang supplemen. Tahukah anda bahawa badan kita memerlukan pelbagai jenis supplemen oleh sebab faktor pema kanan pada hari ini. Berikut adalah beberapa fakta tentang supplemen.

    Makanan tambahan semulajadi dan herba boleh membantu untuk memulihkan badan serta mengimbanginya. Tetapi, ia mungkin akan mengambil masa lebih daripada satu atau dua perkara. Malah, ia mungkin mengambil masa antara 5-10 jenis makanan tambahan untuk memulihkan kesihatan anda.

    Jika terdapat masalah kesihatan yang serius, mereka pelu mengambil lebih banyak masa dan usaha daripada itu. Oleh sebab itu, saya akan membincangkan sedikit fakta mengapa kita perlu mengambil makanan tambahan daripada sekarang. Tidak bermakna anda sihat tanpa sebarang penyakit, tidak memerlukan makanan tambahan.

    Antara sebab mengapa anda memerlukan supplemen ialah:-

    • Makan makanan yang ditanam dari tanah - Walaupun anda memilih untuk berdiet, tetapi kebanyakan tumbuhan dan sayur yang sihat adalah daripada tanah. Ini kerana, makanan yang ditanam didalam tanah tidak mengandungi kandungan mineral yang mencukupi. Makanan organik adalah yang terbaik.
    • Masa penghantaran yang lama - Buah- buahan dari negara lain mungkin dipetik awal beberapa minggu atau bulan sebelum dieksport ke negara kita. Oleh itu, utamakan buah-buahan tempatan.
    • Makanan yang dimasak terlalu lama - Makanan yang dimasak terlalu lama akan zat mineral, antioksidan dan enzim mati. Ia sekaligus tidak memberi kita apa-apa vitamin yang tubuh badan perlukan.
    • Tidak makan makanan pada masa waktu sepatutnya. Oleh sebab terlalu sibuk dengan kerja, ramai dikalangan mereka tidak mengambil makanan pada waktu yang sepatutnya. Ini akan menyebabkan masalah pada sistem penghadaman sekiranya anda mengambil makanan terlalu banyak dari waktu yang sepatutnya.
    • Penuaan Normal (Masalah Penghadaman) - Apabila kita semakin tua, badan kita menghasilkan kurang enzim, termasuk semua organ-organ penting yang diperlukan untuk mencerna dengan betul dan mengasimilasikan makanan yang kita makan. Ini akan menyebabkan masalah perut, seperti refluks, pedih ulu hati, sakit perut dan sembelit kronik.
    • Tekanan yang menyebabkan sistem imun terjejas. Tiada soalan, kita semua menjalani kehidupan yang sibuk dan ada di antara kita yang lebih sibuk daripada yang lain! Antara komitmen untuk anda keluarga, sekolah, tempat kerja, komuniti, iman dan kewajipan lain, kehidupan kita tertekan. Semua tekanan ini membuatkan badan anda dan melemahkan sistem imun anda. Mengambil makanan tambahan boleh membantu untuk merapatkan jurang itu dan memberi badan anda beberapa nutrisi yang diperlukan untuk berfungsi secara optimum.

    Sudah tentu, tiada apa yang lebih penting melainkan memakan makanan yang baik dan sihat. Tetapi mengambil kira tentang kualiti, seluruh makanan tambahan semula jadi boleh membantu anda mengekalkan tahap kesihatan yang lebih baik. Selain itu, jika anda masih bekerja melalui beberapa tabiat buruk (melangkau waktu makan dan tidak makan makanan organik), anda memerlukan supplemen lebih!

    Ramai yang beranggapan, untuk membeli supplemen memerlukan modal yang banyak berbanding ubat yang doktor sediakan. Tetapi, tahukah anda bahawa hendak sihat itu memang mahal tetapi sakit itu lebih mahal kerana sekiranya anda disahkan mengalami pelbagai masalah kesihatan, kos untuk perubatan itu mungkin memakan beribu berbanding beratus.

    Tapi, saya ada cara untuk anda dapatkan supplemen untuk kesihatan tanpa menggunakan gaji anda sendiri. Nak tahu caranya? boleh isi borang dibawah dan saya akan menghubungi anda secepat mungkin.

    Baca Selanjutnya

    Thursday, 8 September 2016

    Cara mudah buat duit dari rumah untuk seorang suri rumah


    Surirumah bergaji CEO

    Menjadi seorang surirumah bukan bermakna anda tidak boleh lagi mempunyai pendapatan sendiri. Ia bukan bermakna anda perlu bergantung 100% kepada suami semata-mata. Mungkin juga tidak mustahil jika anda seorang surirumah masih mampu bergaji CEO. 


    Surirumah bergaji CEO


    Pada zaman dan ekonomi sekarang, wanita perlu bersiap sedia dari segi fizikal dan mental untuk ahli keluarga masing-masing. Bukanlah meminta yang tidak-tidak tetapi malang selalunya tidak berbau. Jika dapat dilihat pada hari ini, terdapat ramai surirumah yang mencari pendapatan sampingan dengan menawarkan pelbagai jenis produk dan servis sama ada secara dalam talian atau luar talian.

    Dengan adanya rangkaian internet, bukanlah sukar bagi seorang surirumah untuk mencari publisiti bagi produk mereka dengan kemahiran dan keupayaan mereka melalui blog dan media sosial.

    Terdapat untuk menjadi seorang surirumah yang bekerjaya, perlu ada kesabaran dan pengorbanan. Pandai untuk membahagikan masa dan keluarga. Berikut adalah beberapa tips bagi seorang surirumah mencari duit dari rumah. Antaranya ialah:-
    • Kenal minat dan keupayaan anda.
    • Lakukan sesuatu yang memberi makna dalam hidup anda.
    • Mencuba alternatif lain dalam mencari pendapatan selain minat.
    • Pandai bahagikan masa.
    Untuk berjaya dalam apa jua bidang sekalipun, kita perlu ada satu matlamat. Untuk sentiasa berada dalam landasan yang betul, anda perlu membuat matlamat untuk setiap minggu, bulan dan tahun. Cuba untuk tidak melakukan perkara-perkara yang tidak perlu. 

    Oleh sebab tugas seorang surirumah adalah sangat sibuk, anda perlu membuat jadual bagi memastikan masa yang digunakan adalah sebaiknya dan tidak sia-sia. Disiplin adalah penting dalam melaksanakan jadual tersebut. 

    Adakah saya seorang surirumah yang bekerjaya?

    Ya, saya adalah seorang surirumah yang mempunyai 4 orang anak dan masih mempunyai pendapatan sendiri sama seperti waktu saya bekerja dahulu. Malah, pendapatan saya pada ketika ini melebihi gaji ketika saya masih bekerja. Kos sara hidup yang meningkat pada hari ini membuatkan saya perlu mengubah kehidupan keluarga tanpa pelu bergantung pada suami.

    Apa yang membuat saya mengubah fikiran untuk menjadi seorang surirumah adalah kerana anak-anak yang masih kecil dan masa yang saya ada bersama anak-anak adalah sangat terhad sedangkan anak-anak perlukan perhatian sepenuhnya daripada ibu dan bapa. Itu yang membuatkan saya mengambil keputusan untuk meletakkan jawatan. 

    Sambil melihat anak-anak membesar di depan mata, saya masih mampu mencari pendapatan sendiri untuk memuaskan kehendak sendiri dan sebagainya. Terasa puasnya bila dapat apa yang kita hajati tanpa perlu membebankan suami.

    Pernah tak rasa sangat terbeban untuk bayar sewa rumah? Kalau ya, wajib tonton video ni, bagaimana beliau menjadikan bisness beliau sebagai satu platform untuk membayar sewa rumah.

    Nak join bisness ni? Isi borang dibawah dan saya akan hubungi anda secepat mungkin.

    Baca Selanjutnya

    Saturday, 27 August 2016

    Masihkah ada harapan bagi mereka: Pesakit Kanser


    Berpantang maut sebelum ajal

    Kanser merupakan penyakit yang paling ditakuti oleh semua orang. Kanser adalah penyakit yang boleh membawa maut. Jika boleh dielak, tiada seorang pun yang mahu menghidap penyakit kanser. Kanser merupakan pertumbuhan sel didalam tubuh manusia secara tidak normal.




    Terdapat lebih daripada 100 jenis kanser termasuk kanser payudara, kanser kulit, kanser paru-paru, kanser kolon, kanser prostat dan limfoma. Gejala bagi setiap kanser adalah berbeza mengikut jenis kanser tersebut manakal rawatan  termasuk kemoterapi, radiasi ataupun pembedahan.


    Kebiasaanya, kanser hanya dapat dikesan pada peringkat yang kritikal iaitu tahap ke 3 dan ke 4. Oleh sebab itu, ramai pesakit kanser merasakan masa depan mereka menjadi gelap kerana mereka mungkin hanya dapat bertahan selama beberapa hari, bulan dan tahun.


    Dibawah adalah jenis-jenis kanser yang biasa kita dengar:-

    • Kanser Pundi Kencing
    • Kanser Otak
    • Kanser Payudara
    • Kanser kolorektal
    • Kanser paru-paru
    • Kanser serviks
    • Melanoma
    • Kanser Ovari
    • Barah Pankreas
    • Kanser Prostat.
    • Kanser Pangkal Rahim
    • Kanser perut
    • Kanser usus
    Tidak semua pesakit kanser ini berakhir hanya dengan kematian. Terdapat beberapa golongan yang bernasib baik dan mereka bebasa dari kanser. Sangat Ajaib!! Nak tahu apa yang mereka amalkan?

    Kalau sebelum ini saya ada kongsikan pelbagai entry tentang kanser untuk pengetahuan dan rujukan anda, tetapi kali ini saya akan kongsikan pengalaman bekas-bekas pesakit kanser yang sembuh tanpa perlu kimoterapi, radiasi mahupun pembedahan.



    Kenapa Vivix sangat hebat??

    1 sudu kecil Vivix mengandungi resveratrol daripada 100 gelas wine merah. 


    Dan Vivix bertindak melalui 4 cara iaitu Cell Defense, Cell Energy,  Cell Repair dan Cell Performance. 



    Seperti yang saya terangkan diatas, kanser berlaku apabila perkembangan sel badan yang rosak membiak tanpa kawalan dan menyerang sel badan yang lain. Dengan adanya Vivix, ia membantu memperbaiki sel dan mempertahankan sel. 

    Berikut adalah testimoni-testimoni pesakit-pesakit kanser yang sembuh dengan Vivix. Alhamdulillah 

    Kanser Rahim



    Kanser Usus tahap 4




    Tak perlu rawatan kimo untuk kanser



    Kanser Paru-paru


    Kanser Rahim



    Kanser Serviks



    Kanser Kelenjar



    Kanser Payudara


    Bagaimana nak dapatkan Vivix ni? Hubungi saya melalui wasap 0132109044 atau boleh "cash on delivery" jika anda berhampiran dengan saya.

    **These statement have not been evaluated by The Food Drug and Administration. These products are not intended to be diagnose, treat, cure or prevent any disease. **


    Baca Selanjutnya