Saturday, 19 October 2013

BASIC H MENDIAMI RUMAHKU SYURGAKU


Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua..
Malam ni sebelum tido nk update 1 kebaikan tentang produk Shaklee iaitu Basic H. Basic H ini sangat terkenal dikalangan surirumah. Nak tau sebab apa? Jom baca bawah ye..


Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin ygan boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan larut sintetik boleh menganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsaka hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakka hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya lain.

Basic H adalah apa yg kita perlukan bagi seorang surirumah untuk melakukan beribu2 pekerjaan isi rumah kerana:-
  • Kepekatan yg tinggi - 16 auns membuat sehingga 48gelen pembersih berkuasa apabila bercampur dengan air
  • Pembersih serbaguna dan berkuasa menghilangka kotora, gris, dan kotoran dari permukaan mana-mana boleh dibasuh, di dalam dan diluar. Apa yang perlu dilakukan???Cairkan mengikut arahan.
  • Tiada bilas, tiada sisa, formula bebas coretan.
  • Tanpa toksik
  • Asli
  • Ganda dua tertumpu
  • Surfaktan biodegradasi

Perbezaan Basic H dengan baha pencuci lain adalah:-
  • tidak bertoksik
  • tanpa gas beracun
  • tanpa bahan kimia yg berbahaya
  • tanpa bahan pewangi
  • lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • tanpa klorin

Berkesan
  • berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda - 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yg sama

Isi Kandungannya adalah:-
  • Ramuan semulajadi yang diestrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • bungkusan yg boleh kitar semula
  • tanpa bahan pewarna
  • selamat untuk sistem septik dan pembentungan
kepada ibu2 diluar sana, apa tunggu lagi???Jom bertukar pada pencuci yang lebih selamat..takkan kita nak biarkan keluarga kita terdedah kepada bahan kimia yg boleh menjejaskan kesihatan keluarga kita kan??

Dah tentu ibu2 semua sayangkan keluarga masing2..saya juga sayang kepada keluarga saya..dan saya sendiri sudah bertukar kepada basic H untuk keselamatan dan kesihatan keluarga saya..

**These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration.  These products are not intended diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**

--Hubungi saya dengan sms/whatsapp 013-2109044 atau email ke nurhijratulhajar@yahoo.com--

Baca Selanjutnya

Saturday, 12 October 2013

HOT SELLER ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)



Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua..Malam ni nak cerita sikit tentang khasiat ESP yang sudah semestinya menjadi kegilaan ramai sekaligus hot seller..

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dah 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur (tua dan muda). Manakala, kandungan indeks Glisemik (G.L) yg rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan :-



Manfaat Utama ESP adalah:-

  • Awet Muda - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain2..
  • Baik untuk Hormon - kacang soya adalah satu satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporis dan sakit jantung.
  • Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Kulit Remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
Energizing Soy Protein juga sangat terkenal di kalangan ibu- ibu yang menyusu..Nak tahu macam mana ESP membantu banyakkan susu..Jom tengok gambar bawah ini..









Meriahkan susu ibu yang minum ESP ni???Yang nak nangis pun ada sebabnya tak pernah pam dapat susu banyak tu..Tu lah kelebihan Esp..

Bukan Sahaja menambahkan production susu, malah bayi kita pun cepat kenyang dan susu semakin pekat..Apa yang penting, kerapkan pam dan minum air secukupnya..Selebihnya tawakal pada Allah dan jangan cepat putus asa..

Ha, tu nak orderlah tu kan???Ape tunggu lagi??Dapatkan harga super special dari saya saja tau!!
PM/SMS/WHATSAPP 0132109044 untuk respond yg cepat atau email : nurhijratulhajar@yahoo.com


**These statement have not been Evaluated by The Food and Drug Administration. These products are not intended to be diagnose, treat, cure or prevent any disease.**


Baca Selanjutnya

Thursday, 10 October 2013

ALFALFA COMPLEX (RAJA SEGALA TUMBUHAN)


Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua..

Rasanya dah berapa hari tak update blog ni..Sibuk dengan anak2 yg semakin membesar dan memerlukan perhatian yang lebih..tapi alhamdulillah dapat diatasi..So, arini nak cerita sikit tentang kebaikan Alfalfa ni..




Alfalfa adalah sejenis tumbuhan/herba yang sangat kaya dengan nutrisi. Ianya mungkin jarang diperkatakan kerana ia bukan berasal dari negara kita...Alfalfa adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman, kaya dengan serat dan klorofil, kaya dgn mineral, baik utk pesakit kencing manis, merendahkan kolesterol, anti tumor dan anti bakteria.

Khasiat Alfalfa juga boleh digunapakai utk simptom2 berikut:-
Bengkak, Sakit Sendi, Arthritis, Ulser, Penyakit perut, Masalah Kolon, Penyakit Ulu Hati, Hernia, Sembap Air, Tiada Selera Makan, Bengkak Buku Lali dan Kaki, Sinus, Alahan, Hayfever, Gout, Bau Badan, Kaki Busuk, Nafas Berbau serta tujuan Detoksifikasi.

Antara Vitamin2 yang ditemui didalam Alfalfa:-

Vitamin A - Untuk penglihatan, membina ketahanan terhadap jangkitan terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yg sihat dan adalah penting semasa hamil.

Vitamin E - Melindungi sel2 terhadap kerosakan daripada matahari dan pencemaran udara, kesihatan jantung, kadiovaskular dan kesihatan otot, membaiki fungsi imun, menguatkan otot didalam badan, membantu membawa nutrien ke sel2 dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah serta membantu fokus mata.

Vitamin U - Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin B6 - Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak, menggalakkan kesihatan saraf dan kulit, membantu mengurangkan loya.

Vitamin K - Penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati, menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D - Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yg kuat dan sihat.

MINERAL yg ditemui di dalam Alfalfa

Kalsium - Membina dan mengekalkan tulang dan gigi, membantu darah membeku, membantu dalam kecerdasan dan daya tahan, mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat Besi - Diperlukan dalam pembinaan hemoglobin, membantu pengangkutan oksigen di dalam darah

Kalium - Perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim, juga untuk digests lemak.

Fosforus - Diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan Kalsium dan Vitamin D serta meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (klorida) - Elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan serta mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium - Mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium - Membantu badan untuk menangani sembelit, ketahanan saraf, melindungi kulit dan badan, dan meransang fungsi otak

Wahh, banyaknya istilah sains kan??dah macam belajar sains tulen pulak..huhu

Jom kita tengok apa kegunaan alfalfa dalam set kesihatan shaklee




dah terpikat dengan Alfalfa ni kan?So, apa tunggu lagi???
Cepat2 order untuk dapatkan harga yang super duper SPECIAL!!!
SMS/WHATSAPP 0132109044
Email : nurhijratulhajar@yahoo.com















Baca Selanjutnya

Thursday, 3 October 2013

TESTIMONI HAMIL SETELAH MENGAMBIL SET KESUBURAN



Alhamdulillah, ramai yang telah berjaya dengan set kesuburan Shaklee..Sebelum ini saya pernah berkongsi tentang set kesuburan utk mendapatkan anak ..Jom kita tengok sendiri testimoni tentang set kesuburan tersebut. Namun begitu, set kesuburan ini boleh diubah mengikut kesesuaian bajet pelanggan kami..


GLA + Alfalfa + Bcom (set isteri)
Zinc + Vit E (set suami)









Vitalea + B com + Vit C + Alfalfa + Gla + Esp (isteri)
Zinc + Vit E (suami)



Vit C + Vit E + B com





GLA + Alfalfa + Esp + bcom (isteri)
Zinc + Vit E (suami)





                       
Dah percaya sekarang kan??Apa tunggu lagi?Anda boleh pilih set yang anda mahu mengikut bajet masing2..Meh pm/sms/whtsaspp 0132109044 atau email ke nurhijratulhajar@yahoo.com

Baca Selanjutnya

Wednesday, 2 October 2013

OCTOBER PROMOTION (BUY 6 FREE 1)




Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua..Hari ni berkesempatan nak cerita promosi untuk bulan October yang Mantap..

Sebelum ni saya ada ceritakan disini tentang kebaikan Shaklee Collagen Powder ..So, bulan ni ada promosi tentang Shaklee Collagen Powder ni..Nak tau ape die?Jom tengok gambar kat bawah ni..


Jom kita tengok testimoni set collagen ni dulu ye..





Tak Percaya kan???Apalagi, jomlah cuba kalau nak tahu kehebatannya..Jangan Menyesal sebab tak cuba dah la..huhu
Yang lebih menarik lagi, kalau nak free membership pn blh tau..Nak tau lebih lanjut?PM/SMS/WHATSAPP JE..0132109044 untuk respond yg cepat..ataupun boleh email kat saya nurhijratulhajar@yahoo.com

Baca Selanjutnya

Tuesday, 1 October 2013

SET KESUBURAN UNTUK MENDAPATKAN ANAK

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua pembaca blog permatahati bidadariku...

Hari ini nak cerita sikit tentang Set Kesuburan Shaklee bagi pasangan yang ingin mendapatkan zuriat. Apabila mendirikan rumahtangga, tentunya ramai pasangan yang tidak sabar menimang cahaya mata..Namun, setelah 2-3 tahun menanti, masih belum nampak tanda2nya..Bila balik rumah mertua je pasti mereka akan bertanya.."Bila mak nak timang cucu ni?Mak ni dah tua, ntah sempat ke tidak mak nak timang cucu sebelum mak lelap mata.." Pasti berlinang airmata seorang wanita apabila memikirkan soalan tersebut..bukan tidak berusaha, Malah bermacam2 cara sudah dilakukan namun masih belum ada rezeki untuk dikurniakan zuriat..

Jangan mudah putus asa ok!!!ni saya ada cadangan untuk set kesuburan wanita dan lelaki..Kadang2 bukan wanita je bermasalah..Lelaki pun sama tau!!Lelaki senang je nak kawin lain kalau kita tak dapat nak beri die zuriat..alasannya sebab kita tak boleh bagi dia zuriat..tapi kalau dia yang tak boleh bagi kita zuriat macam mana pulak????..So, better pergi jumpa pakar dan buat pemeriksaan pihak mana yang kurang subur, maka lebih mudah untuk anda membuat pilihan. Namun, sekiranya masih belum menemui mana-mana pakar, apakata suami dan isteri dua2 berusaha. Lagipun, set ini tidaklah mahal malah sudah ramai yang berjaya hamil dengan izin Allah.




SET KESUBURAN WANITA

  • GLA, B COMPLEX, ALFALFA

SET KESUBURAN LELAKI
  • VITAMIN E, ZINC

Bagaimana semua vitamin-vitamin ini berfungsi untuk membantu meningkatkan kesuburan suami dan isteri?

  • B COMPLEX terdapat asid folic di dalamnya sebagai persedian untuk hamil. Ia juga perlu untuk membina kecerdasan otak janin dan mengelakkan bayi mengalami spina bifida. Bukan sahaja sudah hamil, baru kena makan..sebelum pun wajib tau sebagai persediaan menyambut orang baru.
  • ALFALFA sangat membantu wanita memperelokkan semula rahim, memulihkan organ dalaman wanita & membantu mengurangkan keputihan. Kadang2 keputihan yang kronik boleh menimbulkan bau yang tidak enak..Sudah pasti suami malahan isteri kurang selesa dengan keadaan tersebut. Tapi alfalfa ni wanita je yang perlu makan tau...
  • GLA COMPLEX adalah sejenis asid lemak omega 6. Oleh kerana omega 6 tidak boleh dihasilkan oleh badan, maka kita perlu mengambil supplement sebagai cara untuk mendapatkannya. Fungsinya adalah meningkatkan kesuburan dengan memperbaiki struktur dengan memperbaiki struktur sel pembiakan. Apabila sel pembiakan kembali subur maka peluang untuk mendapatkan anak juga lebih tinggi. Kita hanya berusaha, Dia yang menentukan, namun tidak salah jika kita mencuba bukan??
  • VITAMIN E dikenali sebagai sex vitamin membantu meningkatkan kualiti dan "sperm count", membantu dalam masalah mati pucuk, serta meningkatkan keinginan seks 
  • ZINC dalam kes ni lelaki yang perlu makan agar sperma yang dihasilkan lebih berkualiti dan sihat, membantu memekatkan air mani, meningkatkan jumlah sperma, meningkatkan keaktifan sperma, serta membantu melindungi sperma dalam menentang bakteria di dalam vagina


Jom tengok testimoni yang telah berjaya dengan set kesuburan Shaklee & berkongsi kegembiraan...








































So, semua dah faham dan sudah maklum tentang keperluan vitamin-vitamin ini agar ia dapat membantu anda berpeluang untuk mempunyai cahaya mata. Mahukan lebih consultation, hubungi saya melalui email nurhijratulhajar@yahoo.com atau boleh sms/whatsapp ke 0132109044 untuk respond yang lebih cepat.. tq nanny maria
Baca Selanjutnya