Thursday, 2 January 2014

20 Kebaikan Raja Segala Tumbuhan (ALFALFA)


Sempena Bulan promo Alfalfa Complex ni, jom kita tengok apakah kebaikan Alfalfa Complex ni...
Alfalfa Complex merupakan produk pertama yang telah dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Oleh itu, Alfalfa adalah produk signature Shaklee Corporation. 

Mengapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Complex sebagai supplement yang pertama? Di barat, Alfalfa merupakan herba tradisional mereka dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Formula Alfalfa telah dirumuskan oleh Dr. Shaklee untuk memberi pelbagai manfaat kepada jutaan manusia kerana Alfalfa mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak2.



20 Manfaat Alfalfa 
  1. Merawat gangguan pencernaan
  2. Mengawal kolesterol dalam darah
  3. Menghapuskan kolesterol buruk 'LDL' dari tubuh
  4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
  6. Mencegah edema - pengumpulan air dalam badan
  7. Mengurangkan simptom menopous
  8. Merawat Asthma dan lain-lain masalah pernafasan
  9. Merawat masalah sembelit
  10. Menyahkan toksin dalam tubuh
  11. Mengurangkan sakit sendi dan otot
  12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh badan
  13. Membantu masalah penghadaman
  14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
  15. Mengurangkan masalah pundi kencing
  16. Meningkatkan kesihatan prostat
  17. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
  18. Menghangatkan hubungan intim suami isteri
  19. Membantu meningkatkan kesihatan lelaki
  20. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati.

Menarik tentang Alfalfa
  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Disediakan dalam dua size iaitu 33obiji dan 700 biji
  • Ianya boleh dihancurkan dan dicampur kedalam air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit birit
  • Tiada perasa tiruan, pewarna tiruan, pemanis dan pengawet tiruan
  • Membersihkan hati
  • Membantu melengkapkan zat dan nutrien dalam pemakanan seseorang

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms/whatsapp ke 013-2109044 atau email nurhijratulhajar@yahoo.com untuk maklumat lanjut.



Baca Selanjutnya

PROMO TAHUN BARU ALFALFA BUY 6 FREE 1


Alhamdulillah hari ini hari khamis 2hb Januari 2014 iaitu kita sudah melangkah ke tahun yang baru dengan azam yang baru dan semangat yang baru. Mesti semua dah berazam untuk tahun baru ni kan???Macam2 yang mungkin kita impikan dan ingin capai tetapi jalan untuk menuju impian itu terletak di tangan kita sendiri..

Pada entry yang lepas, saya telah menceritakan kandungan yang terdapat didalam alfalfa ini. Sempena Promo Alfalfa ni, Beli 1 dapat 1, Beli 2 dapat 2, Beli 6 dapat 7..Sapa tak nak kan??


Alfalfa ini mempunyai pelbagai fungsi antaranya Milkbooster, merawat masalah keputihan, mencuci usus bagi membuang toksin, bertindak sebagai kacip fatimah, memulihkan urat selepas bersalin, menguatkan stamina seorang lelaki dan banyak lagi..

Harga sebenar alfalfa ialah RM53.50..Nak dapatkan harga promosi???Meh pm/sms/whatsapp 0132109044 atau emailkan ke nurhijratulhajar@yahoo.com



Baca Selanjutnya