Wednesday, 11 December 2013

Set Kecantikan Shaklee (Vit C + Vit E)




Assalammualaikum dan Salam ceria semua pembaca setia blog ini..Alhmdulillah sejak semalam bencana banjir yang melanda negara kita semakin surut dan kebanyakan penduduk sudah mula kembali ke rumah masing2..Hari ini nak cerita sikit tentang Set Kecantikan Shaklee..bila sebut je pasal set kecantikan, mesti ramai yang terpikir, set kecantikan ni mesti ada pencuci muka, toner, moisturizer, krim siang, krim malam..Wah, banyaknya nak pakai!!!macam malas pun ada kan??eh2, bukan2...set kecantikan shaklee ni tak perlu semua benda tu..cuma dua benda je..tu pn kna makan..tak payah nak tepek2 kat muka tu ha..Apa benda nya tu?Ni ha, VITAMIN E DAN VITAMIN C

    
                                           VITAMIN E                                  VITAMIN C


Macam mana kedua2 vitamin ni dapat membantu kita dalam kecantikan???Semua perempuan dalam dunia ni nak cantik kan??siapa tak nak cantik??Cantik dari segi luaran dan dalaman..Cantik untuk suami,cantik untuk teman lelaki...Kadang2 dah macam2 cara kita buat dan cuba tetapi masih tak dapat hasil yang memuaskan..Kalau pakai pencuci muka tu agaknya dah berapa puluh kali tukar jenama, tapi jerawat still ada, muka kusam macam tu gak..Takpe, jangan risau2 k..set kecantikan shaklee ni pemakanan dari dalam ok..dan kesannya nampak diluar..huhu..telan je, tup2 nanti tau tiba2 muka dah cantik..tak nak ke??dah tak payah pakai set pencuci tu semua..leceh gak kan??? So, apa tunggu lagi?beralihlah ke set kecantikan Shaklee..

Jom tengok apa peranan Vitamin C dan Vitamin E dalam mencantikkan kulit ni..

Peranan Vitamin E

  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan kulit
Ha, vitamin e ni saja dah mengambil alih tempat set2 pencuci dan pelembap yang pernah kita pakai selama ni..Meh tengok apa peranan Vitamin C pulak..

Peranan Vitamin C

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit dari pencemaran udara dan sebagainya.
  • Meransang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang kan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit

so, dah lengkapkan semua??tapi kalau cerita je pun tanpa bukti, orang takkan percaya kan??zaman sekarang ni, orang nak tengok bukti baru nak beli..takpe, ni die pengguna produk set kecantikan Shaklee..tengoklah sendiri ye..

Percaya tak sekarang???hehe

Tapi untuk Vitamin C dan Vitamin E ni adalah paling basic..Kalau nak lagi marbelous, gorgeous n seangkatan dengannya, bolehlah tampah Bcomplex..Meh nak citer sikit pasal Bcomplex ni..

Peranan Vitamin Bcomplex dalam Set Kecantikan

  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat

Kombinasi Vitamin E, Bcomplex dan Vitamin C akan menghasilkan

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerah-merahan
  • Menjadikan kulit lebih berseri

Ha, apa tunggu lagi?jom order cepat set kecantikan Shaklee ni..Untuk maklumat lanjut, boleh sms/whatsapp/wechat 013-2109044 untuk sebarang pertanyaan atau emailkan ke nurhijratulhajar@yahoo.com






Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

0 comments:

Post a comment