Saturday, 3 December 2016

AKIBAT TAK MINUM SUSU : MERANA KAKI KEJANG SETIAP HARI

KAKI KERAP KEJANG SEJAK BERSALIN ANAK PERTAMA..

Susu merupakan sumber kalsium yang utama pada tubuh badan manusia. Tapi sebenarnya ramai dikalangan kita yang tak minum susu. Termasuklah diri saya sendiri. Kalau untuk kegunaan diri sendiri, dah ok tapi kalau mengandung macam mana nak salurkan pada baby dalam kandungan kan? 

Kekurangan kalsium boleh menyebabkan tulang dan gigi mudah rapuh. Ini kerana bayi didalam kandungan mahupun bayi yang menyusu memerlukan kalsium untuk pertumbuhan tulang dan gigi. Oleh sebab itu, jika ibu tidak membekalkan kalsium yang secukupnya kepada bayi, bayi akan mengambil kalsium tersebut pada tulang ibu. Bermulalah episod kekejangan kaki dan sebagainya. 




Wanita yang hamil dan menyusukan anak pasti akan mengalami benda ni.. Kaki tiba-tiba kejang. Jika perkara ini terjadi, itu tanda ibu kekurangan kalsium dan perlu ambil tindakan segera. Jangan jadi macam saya ye. 

Nak share pengalaman sendiri.. masa kecik dulu saya memang tak nak minum susu.. tak tahulah kenapa bila bau susu je mesti nak muntah.. tapi soya saya minum..
Hiduplah saya tanpa minum susu sampai ke hari ini.. Memang tak pernah kisah pun kalsium cukup ke tak. 

Tapi kesannya terasa bila saya lahirkan anak pertama.. Dalam masa berpantang tu, kaki saya selalu kejang. Ya Allah sakitnya!! Pada mulanya ingatkan perkara biasa sebab masa berpantang kalau tak jaga kaki betul-betul memang boleh kejang sebab masuk angin dan sejuk kan? 

Tapi rupanya bukan berakhir di situ sahaja. Lepas pantang pun sama boleh dikatakan setiap hari tak kira pagi atau malam kaki saya akan kejang dan berterusan sampailah saya bersalin anak kedua. Bayangkan bertahun saya menahan sakit.. Kadang-kadang sampai dah lali.. Nak tak nak kena hadap benda ni sebab sendiri cari nahas kan? Siapa suruh tak minum susu? 😂😂😂

Tapi nak jadi cerita.. masa anak kedua tu, saya sibuk cari milkbooster untuk susukan baby..  Alhamdulillah saya jumpa set menyusu Shaklee. Dalam tu ada ostematrix iaitu sejenis pil kalsium..

Lepas saya amalkan dalam sebulan, terkejut saya kaki kejang tu hilang serta merta.. Ya Allah lega sangat sebab dah tak perlu tahan sakit lagi.. Memang bersyukur sangat!! Dan sampai sekarang, anak saya dah 4 orang saya amalkan ostematrix ni je.. Kaki dah tak kejang..

Kalau ibu-ibu yang ada masalah macam saya ni boleh lah cuba ostematrix.. Lagi-kalau yang tak boleh nak telan susu ni.. Meh pm/wasap saya 0132109044 kita sembang-sembang ye.. 

Saya share sikit kebaikan Ostematrix ni




  1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  2.  Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis
  3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
  4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  5. Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
  6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.
**These statement have not been evaluated by The Food and Drug Administration. These products are not intended to be diagnose, treat, cure or prevent any disease. **
Baca Selanjutnya

Sunday, 27 November 2016

KEPENTINGAN LANDMARK STUDY DALAM SETIAP SUPPLEMENT

Apa benda LANDMARK STUDY ni? 

Rasanya ramai yang tak tahu apa LANDMARK STUDY ni.. Kenapa penting sangat LANDMARK STUDY ni pada supplement? Kan boleh makan je supplemen tu janji selamat.. Tak perlulah nak kaji-kaji bagai. Cek isi kandungan kalau takde bahan terlarang dah kira ok lah..




Ok, saya terangkan sikit ye informasi tentang LANDMARK STUDY. Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang. 

Masa beli supplemen tu pernah tak cek produk tu ada landmark study ke idok? Ataupun main beli je?

Kalau nak tahu, Syarikat Shaklee ambil risiko untuk buat Landmark Study ni terhadap suplemen mereka untuk buktikan keberkesanan produk shaklee ni.

Landmark Study ni dijalankan kepada 3 golongan, iaitu:

1. golongan yang tak ambil suplemen
2. golongan yang ambil suplemen brand lain
3. golongan yang ambil suplemen Shaklee

Penting ke LANDMARK study ni?


Landmark study penting untuk membuktikan keberkesanan vitamin tersebut dan bukan hanya bergantung kepada Testimoni Pengguna.

Shaklee adalah salah satu company yang membenarkan Landmark study dibuat ke atas semua produknya untuk memastikan keberkesanan produk tersebut memandangkan setiap penyakit hanya boleh menunjukkan simptom setelah 10-30 tahun.

Tapi sesetengah serangan penyakit dipengaruhi oleh gabungan nutrient dan cara hidup kita.




LANDMARK STUDY ni jugak membuktikan bahawa golongan pengamal supplement lebih berisiko dijangkiti penyakit daripada golongan yang tidak mengamalkan sebarang supplement kecuali Shaklee.

Shaklee Landmark Study yang dijalankan selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007 memang menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen.

Sekarang ni macam2 supplemen ada di pasaran dan ada yg menjanjikan keberkesanannya dalam masa 3 hari..

Tolong fikir betul2..semua benda dalam dunia ni kalau nk berjaya sekalipun makan masa yang lama.. Nk jadi pndai pun kena belajar dari kecik.. Takkan lahir2 je dlm masa 3 hari dah terus pandai kot? 😀😀

Bagi saya biarlah kesannya lambat janji selamat daripada kesan yang cepat tapi tak selamat.. Lagi merana!!
Kenapa tak nak Shaklee?? Kan dah terbukti Shaklee ini selamat dan berkesan? Bukan semua supplemen mampu keluarkan berjuta-juta untuk buat landmark study ni tau.. Jadi fikir elok2..

Kalau rasa berminat nak cuba Shaklee, boleh hubungi saya melalui wasap 0132109044 (Pn. Hajar) 




Baca Selanjutnya

Friday, 18 November 2016

Anda perokok? Ketahui Punca dan Tanda- tanda Kanser Tekak


Perokok Tegar berisiko penghidap kanser tekak

Tekak atau dikenali sebagai faring adalah lorong umum untuk udara dan makanan. Faring terbuka kepada dua iaitu satu mengarah ke kerongkong untuk makanan manakala satu lagi untuk saluran udara.


Faring berfungsi untuk mengeluarkan suara dari pita suara, menyamakan tekanan udara di telinga tengah. Faring merupakan bahagian terpenting dalam tubuh kerana faring berfungsi untuk menelan makanan. Namun jika faring ini diserang virus ataupun bakteria, manusia akan menderita akibat sakit kerongkong sekaligus menyukarkan untuk menelan makanan.




Saya percaya, tidak ramai yang tahu tentang kanser tekak ini kerana ianya sangat jarang berlaku. Namun, tidak salah jika kita ambil tahu dan catatkan sedikit sebanyak informasi tentang kanser tekak ini kerana mungkin ahli keluarga, saudara mahupun rakan kita adalah penghidap kanser ini. 

Kanser tekak adalah Agak luar biasa berbanding dengan kanser yang lain. Institue Kanser Nasional menganggarkan kira-kira 1.1% orang dewasa akan didiagnosis menghidap kanser faring dalam hidup mereka. Dianggarkan 0.4% lelaki dan wanita disahkan menghidap kanser pangkal tekak dalam hidup mereka.


Simptom-simptom Kanser Tekak

Kebiasannya, kanser tekak ini amat sukar untuk dikesan pada, peringkat awal. Namun, ada beberapa simptom yang boleh dikesan jika anda menghidap kanser tekak. Antaranya ialah:-

  • Perubahan pada suara
  • Sukar untuk menelan (dysphagia) 
  • Penurunan berat badan
  • Sakit tekak
  • Kerap batuk (batuk berdarah) 
  • Nofus limfa bengkak di bahagian leher
  • Rasa tidak selesa pada bahagian tekak
  • Sakit telinga
  • Suara serak
  • Berdehit

Punca-punca diserang kanser tekak

Bagi penyakit kanser tekak, lelaki adalah berisiko tinggi untuk mendapatkannya berbanding wanita. Gaya hidup yang tidak sihat meningkatkan lagi risiko pembentukan kanser tekak. Ianya termasuklah:-
  • Merokok
  • Pengambilan alkohol secara berlebihan
  • Kekurangan Vitamin A (Antioksidan) 
  • Terdedah kepada asbestos
  • Penjagaan gigi yang tidak sempurna
Sesetengah jangkitan HPV dan kanser tekak sangat berkait. Ini adalah sejenis virus yang menular melalui seks. Pusat Rawatan Kanser Amerika Syarikat memberitahu bahawa jangkitan HPV adalah penyebab bagi kedua-dua jenis kanser iaitu kanser serviks pada wanita dan kanser tekak. 

Kanser tekak juga boleh dihubungkan kepada jenis kanser yang lain. Mengikut fakta, ada sesetengah pesakit yang didiagnos menghidap kanser tekak juga akan menghidap esofagus, paru-paru ataupun kanser darah dalam masa yang sama. Ini kebiasaannya berlaku kerana kanser selalu menunjukkan tanda risiko yang sama ataupun kanser yang berlaku pada 1 organ badan boleh merebak ke dalam tubuh dalam satu masa. 

Tahap kanser ini merebak adalah sama seperti kanser lain iaitu bermula dari kanser 1 hingga kanser tahap 4.

Rata-rata bagi pesakit kanser, kaedah yang dicadangkan untuk merawat kanser adalah melalui pembedahan, terapi radiasi dan kemoterapi. 

Tapi, seperti yang saya pernah kongsi dan cadangkan sebelum ini. Resveratrol mampu menghalang kanser dari terus merebak dengan cepat. Resveratrol sangat jarang dapat dijumpai namun ianya hanya terdapat di dalam Vivix Shaklee.. 

Bertindak dalam 4 mekanisme, Vivix membantu merwncatkan pertumbuhan sel kanser sekaligus menyembuhkan pesakit-pesakit kanser dari kanser tersebut. Alhamdulillah Vivix menyelesaikan masalah kanser. Saya percaya, dengan Vivix juga Kanser Tekak ini dapat diatasi.

Anda ingin mencuba Vivix? Bolehlah menghubungi saya melalui whatsapp 0132109044 (Pn. hajar) ataupun boleh membelinya sendiri di laman web dengan klik gambar dibawah.

 Order Vivix




**These statement have not been evaluated by The Food and Drug Administration. These products are intended to be diagnosed, treat, cure or prevent any disease. **
Baca Selanjutnya

Friday, 11 November 2016

Cod Vivix sekitar kawasan Bandar Tasik Puteri, Country Homes dan Rawang


Berita baik bagi peminat Vivix

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera pembaca semua.. 

Rasanya ramai yang dah tahu tentang Kehebatan Vivix dalam membantu pelbagai penyakit mahupun kanser. Saya pernah kongsikan sebelum ni testimoni pengguna Vivix bagi masalah darah tinggi, kencing manis, kanser paru-paru, kanser kelenjar dan banyak lagi.

Bagaimana Vivix mampu melawan penyakit kronik mahupun kanser kerana Vivix mengandungi Resveratrol yang mampu melawan sel-sel kanser dari terus merebak. 4 bahan utama Vivix yang sangat hebat iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Polyganum Cuspidatum dan Elderberi Eropah mampu memelihara sel-sel dari jangkitan virus dan bakteria.



Antara manfaat lain kandungan Vivix ialah:-
  1. Melindungi dan mengaktifkan mitokondria
  2. Mengaktifkan gen anti-penuaan. 
  3. Melanjutkan jangka hayat. 
  4. Meningkatkan daya ketahanan
  5. Membina daya ketahanan terhadap kanser. 

Alhamdulillah ramai pengamal Vivix sembuh dari penyakit kronik dan kanser.. Berikut adalah testimoni pengguna Vivix.









Saya adalah Pengedar Sah Shaklee sekitar Bandar Tasik Puteri, Country Homes dan Rawang serta Puncak Alam, Saujana Utama, Meru dan Setia Alam. 

Jika anda ingin mendapatkan Vivix tanpa kos pos bolehlah cod dengan saya tapi jangan risau jika anda berjauhan dengan kawasan saya, anda masih boleh mendapatkan Vivix melalui pos. 

Kebiasaanya, saya hanya menggunakan 3 jenis kurier iaitu Gdex, Citylink atau poslaju. Namun jika anda ingin membeli sendiri melalui laman web, boleh klik pada gambar. 

 Order Vivix




Terima kasih kerana mempercayai saya sebagai pengedar sah Shaklee anda. Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi saya melalui whatsapp ke 0132109044. 

**These statement have not been evaluated by The Food and Drug Administration. These products are not intended to be diagnosed, treat, cure or prevent any disease.**




Baca Selanjutnya

Wednesday, 9 November 2016

Cara mudah dapatkan Vivix di Kawasan Anda


Nak cuba Vivix tapi nak Cod

Ada yang teringin nak beli Vivix tapi tidak mahu pos? Jangan risau, saya boleh bantu anda.



Saya adalah pengedar Sah Shaklee Bandar Tasik Puteri/Country Homes/Rawang/Meru/Puncak Alam/Setia Alam dan juga Kundang/Kuang/Sungai Buloh.

Bagi yang dah tahu serba sedikit tentang Vivix, pasti anda rasa sangat kagum kan?? Kerana 4 bahan utama Vivix sangat hebat kerana keempat-empat bahan tersebut mengandungi tahap antioksidan yang tinggi dan membantu dalam merencatkan pertumbuhan sel kanser.

Antara 4 bahan utama Vivix tersebut ialah




Tidak hairanlah jika ramai pesakit kanser yang akhirnya bebas kanser dengan Vivix kerana Vivix bertindak melalui 4 mekanisme iaitu:-

  • Mempertahankan Sel
  • Membaiki Sel
  • Memberi tenaga kepada Sel
  • Meningkatkan prestasi Sel
Selain pesakit kanser, Vivix juga boleh diambil oleh pesakit:-

  1. Diabetes
  2. Kolesterol Tinggi
  3. Sakit Jantung
  4. Tekanan darah tinggi
  5. Alzheimer atau nyanyuk
  6. Arthritis, Osteoporosis, masalah sendi dan tulang
  7. Gout
  8. Letih badan
  9. Kadar Metabolisme badan rendah
  10. Kanser dan Tumor
  11. Katarak dan Masalah Mata
  12. Masalah Saraf
  13. Lemah tahap imun badan (daya tahan badan)
Sekiranya anda berada berdekatan dengan kawasan saya, bolehlah menghubungi saya melalui Whatsapp 0132109044 (Pn. Hajar) dan ada berita baik bagi peminat setia Vivix. Dapatkan harga superjimat jika beli twinpack Vivix.

KENAPA ANDA WAJIB DAPATKAN 2 BOTOL VIVIX??

  • PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE BERNILAI RM 69.00
  • PENGHANTARAN SECARA PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA
  • PULANGAN TUNAI PADA BULAN SETERUSNYA SEBANYAK RM34.OO
  • PENJIMATAN HARGA SEBAGAI AHLI SEBANYAK 10%-25% APABILA MEMBUAT PEMBELIAN SEBARANG PRODUK
JIMAT KAN??JANGAN TUNGGU LAGI!! SEMENTARA STOK MASIH ADA!!


Baca Selanjutnya