Saturday, 4 April 2015

Rahsia dan Tips Cepat Hamil supaya tidak dipandang serong oleh Mertua

Stress Apabila sering ditanya Mertua bila nak dapat anak.

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

Siapa tidak mahukan anak??Apabila sah bergelar suami isteri, setiap pasangan pasti mahukan cahaya mata sebagai pengerat ikatan kasih sayang antara mereka. Namun, tidak semua bernasib baik. Dah bertahun-tahun kahwin, masih lagi belum dikurniakan anak. Lebih menyedihkan lagi apabila Ibu Mertua sering bertanya soal anak. Sedihnya hati seorang isteri. Kali ini, saya akan kongsikan sedikit rahsia dan tips cepat hamil supaya tidak dipandang serong oleh mertua.

Gara-gara lambat hamil, menantu sering dipantang serong

Sebelum ini, saya ada kongsikan bagaimana Cara merawat ketidakseimbangan hormon. dan sebelum saya bercerita lebih lanjut, disini ingin saya kongsikan pengalaman seorang wanita yang mempunyai masalah haid yang tidak teratur dan bagaiman beliau dapat mengatasinya. Haid yang tidak teratur juga menjadi punca seseorang wanita itu sukar untuk hamil. Ini adalah pengalaman Pn. Ija Ramli dimana beliau akhirnya berjaya mengatasi masalah haid yang tidak teratur.

Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.

Berbalik pada tajuk utama kita, rahsia dan tips cepat hamil. Ini adalah beberapa tips yang boleh diamalkan untuk mendapatkan cahaya mata. Antaranya ialah:-

 1. Jaga Pemakanan dan Diet. - Mengamalkan gaya hidup sihat dan mengambil makanan yang seimbang dapat membantu kesuburan disamping mengambil supplemen tambahan
 2. Nutrien - Badan kita memerlukan nutrien yang secukupnya. Namun, tidak semua nutrien boleh dihasilkan sendiri oleh badan. Untuk memastikan badan menerima nutrien yang secukupnya, anda dinasihatkan untuk mengambil vitamin atau supplemen seperti Vitamin E, Zinc, Vitamin C, Vitamin A, Pottasium, Niacin, Copper, Panthothenic Acid, Thiamin B6, Riboflavin. Mengambil asid folic sebelum hamil juga adalah penting untuk kesuburan dan persediaan untuk hamil.
 3. Berat badan yang Ideal - Memang tidak dinafikan bahawa wanita yang mempunyai berat badan yang berlebihan juga mampu untuk hamil, namun harus diingat bahawa wanita hamil dan berat badan berlebihan berisiko untuk menghidapi penyakit seperti darah tinggi, kencing manis dan sebagainya. Ini sedikit sebanyak menganggu perkembangan bayi dalam kandungan.
 4. Lakukan hubungan intim dengan kerap.- Bagi wanita yang haidnya tidak teratur, tips ini sedikit sebanyak dalam membantu namun ianya bergantung kepada tahap kesuburan wanita tersebut.
 5. Ketahui waktu subur atau ovulasi - Cuba untuk fahami dan kira waktu subur anda dan lakukan hubungan intim pada waktu tersebut bagi wanita yang haidnya teratur. Namun bagi wanita yang mempunyai masalah haid tidak teratur, anda masih boleh mencubanya. Mana tahu rezeki kan??
 6. Jumpa doktor pakar. - Sekiranya kesemua tips diatas telah dilakukan dan masih belum dikurniakan anak walhal sudah berkahwin 5 tahun, anda dinasihatkan untuk membuat pemeriksaan lanjut kepada pakar. Suami dan isteri perlu membuat pemeriksaan bagi mengenalpasti masalah sebenar antara kalian.
 7. Elakkan tekanan. - Terlalu penat dan tertekan dengan masalah kerja juga boleh mengganggu hubungan intim anda dan suami. Oleh itu, anda dinasihatkan untuk tidak mencampur adukkan soal rumahtangga dan kerja. Jangan terbawa-bawa hal kerja ke rumah.
 8. Jauhi merokok. - Sekiranya suami anda adalah perokok, nasihat suami untuk mengurangkan pengambilan rokok atau berhenti merokok kerana rokok boleh menyumbang kepada masalah ketidaksuburan.
 9. Kurangkan pengambilan kafein. - Sekiranya anda penggemar kafein, kurangkan pengambilannya kepada 2 cawan sehari. Kafein bukan terdapat didalam kopi sahaja malah minuman lain juga mengandungi kafein. Tahukah anda pengambilan kafein yang melebihi 500mg (5 cawan) sehari boleh menyumbang kepada masalah kesuburan. Malah, jika anda hamil risiko keguguran itu masih ada.
 10. Berdoa.- Berdoa, usaha dan tawakkal itu adalah sebaik-baiknya. Berbalik kepada maha Pencipta kerana Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buat hamba-hambaNya.
Ketahui Tips dan Rahsia untuk cepat hamil

Bagaimana Set Kesuburan dapat membantu anda untuk hamil??

Set Kesuburan ini terdiri daripada
 • Vitamin E
 • Zinc
 • GLA
 • B Complex
 • Alfalfa

Seperti yang saya terangkan diatas, badan kita memerlukan nutrien yang secukupnya dan tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan. Fungsi Vitamin E ialah membantu meningkatkan kualiti dan "sperm count". Jika sperma tidak banyak dan kualiti sperma tersebut lemah, jangka hayat untuk sampai kepada ovum adalah sangat lemah. Selain itu, ia juga dapat membantu masalah mati pucuk serta meningkatkan keinginan seks.

Zinc Complex adalah khazanah lelaki. Mengapa saya berkata begitu?? Ini kerana zinc berperanan penting dalam menghasilkan sperma yang lebih berkualiti dan sihat, membantu memekatkan air mani, meningkatkan jumlah sperma, meningkatkan jumlah keaktifan sperma, membantu melindungi sperma dalam menentang pengaktifan bakteria di vagina serta membantu mengurangkan risiko prostat. Selain itu, zinc juga dapat membantu menyembuhkan luka jahitan ketika dalam berpantang

 Bcomplex amat penting kerana ia diperlukan untuk membina kecerdasan otak janin dan mengelakkan bayi mengalami spina bifida. Selain itu, B complex mengandungi asid folic didalamnya bagi meningkatkan kesuburan serta persediaan untuk menyambut orang baru.

Peranan Alfalfa pula adalahah untuk mengurangkan masalah keputihan dikalangan wanita. Masalah keputihan yang kronik boleh menimbulkan bau yang kurang enak. Sudah pasti suami mahupun isteri kurang selesa dengan keadaan tersebut. Tetapi dengan adanya Alfalfa, masalah keputihan dapat diatasi serta Alfalfa dapat menghalang sperma mati akibat bakteria didalam vagina. Manakala fungsi Alfalfa semasa didalam pantang pula adalah untuk memperelokkan semula rahim serta organ dalaman wanita.

GLA Complex adalah sejenis asid lemak Omega 6. Oleh kerana Omega 6 tidak boleh dihasilkan oleh badan, maka kita perlu mengambil supplemen sebagai cara untuk mendapatkannya. Fungsinya adalah meningkatkan kesuburan dengan memperbaiki struktur sel pembiakn disamping merawat ketidakseimbangan hormon. Apabila sel pembiakan kembali subur, maka peluang untuk hamil lebih tinggi. Kita hanya berusaha, Dia yang menentukan. Tetapi tak salah kalau kita mencuba kan??

Pengalaman serta Testimoni Pasangan yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee

Berminat untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee?? Hubungi saya di:-

Nur Hijratul Hajar Bahaman
Id ; 926826
Contact :0132109044
Email : nurhijratulhajar@yahoo.com

**These statement have not been evaluated by The Food and Drug Administration. These products are not intended to be diagnose, treat, cure or prevent any disease.**

Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

0 comments:

Post a comment