Tuesday, 12 November 2013

~GLA COMPLEX TEMAN BAIK SETIAP WANITA~


Assalammualaikum pembaca blogger saya semua..Dah berapa hari tak update blog ni kan?huhu, perasaan malas tu sudah merajai hati beberapa hari ini..Malam ni baru terbuka hati untuk update blog balik..hehe..Tapi, apa yang menarik malam ni saya nak cerita sikit kebaikan GLA COMPLEX ni pada setiap wanita dan Kenapa ianya menjadi teman baik kepada semua wanita..


Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic-acid) tersedian dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yg ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yg mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesananya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yg dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

SUMBER ASLI GLA


BORAGE SEED (17% - 25%)


BLACKCURRANT (15% - 20%)


EPO (7% - 10%)

MANFAAT UTAMA GLA SHAKLEE
  1. Herba tradisi yg dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat uslser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  2. Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  3. Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  4. Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  5. Menentang kanser - GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  6. Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yg terjadi dari rheumatisma, artritis.
  7. Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  8. Pelansingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hipper.
  9. Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dna myocardial infection.
  10. Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  11. Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

GLA BUKAN SAHAJA UNTUK WANITA YE!!!
Ramai orang yang tersalah anggap bahawa GLA ini hanyalah untuk wanita sahaja. Sebenarnya GLA yg sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia, ianya hanya boleh diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya didalam makanan), remaja, dewasa dan juga lelaki (selepas andropause) menopaus lelaki dan perempuan.

Ha, dah tahu apa kebaikan GLA ni kan???Apa tunggu lagi???Meh order cepat2...
Boleh SMS/WHATSAPP 013 2109044 untuk respond yg cepat atau email ke nurhijratulhajar@yahoo.com








Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

0 comments:

Post a comment