Saturday, 8 February 2020

DAH MAKAN MACAM MACAM TAPI MASIH TAK KURUS


Kenapa masih tak kurus??

Pernah tak rasa dah makan supplement macam macam tapi takde tindakbalas pun. Kadang-kadang dah ambil B Complex tetapi masih penat. Kadang-kadang dah ambil Vitamin C tapi masih kerap sakit. Salah satu puncanya adalah kerana badan banyak toksin. 

Toksin adalah bahan beracun yang ada dalam badan sendiri atau faktor luaran yang tak perlu ada pun dalam badan kita. Ianya hanya menunggu masa untuk merosakkan badan dan malah boleh menjadi punca pada penyakit serius seperti kanser, gout, masalah penghadaman, hati dan juga masalah kesuburan. Banyak lagi sebenarnya.

Antara tanda tanda banyak banyak toksin:-


  1. Sering rasa letih
  2. Berat badan susah nak turun
  3. Mulut berbau
  4. Sembelit
  5. Daya ingatan dan tumpuan yang lemah
  6. Alahan dan masalah sinus
  7. Masalah kulit

Kalau korang ada masalah masalah seperti diatas wajiblah buat detox. Cara caranya ialah:-


  • Detox dengan jus buah atau sayuran
  • Detox Air
  • Puasa
  • Bekam
  • Ambil set detox Shaklee

Set Detox Shaklee berfungsi untuk membuang toksin berlebihan yang gagal disingkirkan oleh organ yang sudah overwork dan penat.

Apa yang ada dalam SET DETOX SHAKLEE?


Set Detox Shaklee mengandungi Alfalfa, Herb Lax, DTX, Vivix dan Peppermint Ginger Plus. Kebaikan Set Detox Shaklee yang tidak ada pada diet dan program kurus lain :


  1. Program Detox membantu kita buang toksin seterusnya jadi lebih sihat, bertenaga dan fokus.
  2. Menurunkan simptom dan risiko penyakit merbahaya.
  3. Boleh diamalkan oleh ibu menyusu dengan meal plan tersendiri.
  4. Mengurangkan craving terhadap benda manis dan makan banyak seperti biasa walaupun sudah selesai Detox 7 hari.
  5. Sesi detox yang pendek sahaja, hanya 7 hari dan sudah dapat merasakan perubahan yang positif.
  6. Sistem penghadaman yang lebih baik.
  7. Nafas lebih segar dan tidak berbau jika anda mengalami masalah nafas berbau.
  8. Kulit lebih segar dan tidak lesu serta banyakkk lagi.
  9. Bonus : BERAT pasti TURUN !

Antara fungsi Set Detox Shaklee

1. Vivix

Vivix diformulakan dengan anggur Muscadine. Anggur Muscadine adalah sejenis polyphenol yang tinggi antioksida dan energy booster yg sangat hebat. Anggur muscadine juga ialah sumber diet terbaik untuk serat. 35biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7g serat. Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal, anggur muscadine memang tinggi dengan kandungan serat larut, bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haermohoids dan diverticulitist. 

2. DTX

DTX Shaklee mengandungi milk thistle. Milk thistle ni memang sejak turun temurun digunakan secara semulajadi untuk detox hati dan terkenal sebagai TONIK HATI. Hati adalah organ utama untuk detokfikasi. Namun kalau dah diselaputi lemak, macam hati ayam tu, penat dia nak kerja. DTX membantu menyingkirkan toksin dari hati dengn lebih efisyen dan merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.

3. Herb Lax

Herb Lax mengandungui daun senna yag berfungsi untuk mengelakkan sembelit dan sangat bagus untuk kesihatan usus dan lancarkan sistem pencernaan. Semasa Detox Program, usus yang sesak dengan toksin dan bahan lain yang menyekat pergerakan usus akan cuba disingkirkan.

4. Alfalfa

Daun Alfalfa tinggi nutrien kerana akarnya yang panjang dan dalam, dapat menyerap pelbagai mineral. Alfalfa membantu melawan keasidan ( asid ) yang terjadi akibat toksin yang berlebihan dalam badan dan turut membantu menurunkan berat badan.

5. Peppermint Ginger Plus

Seperti namanya, dalam Peppermint Ginger Plus, ada daun pudina dan halia. Khasiatnya dapat menghilang angin dan kembung perut. Selain pudina dan halia, dalam Peppermint Ginger Plus juga ada jintan manis dan bunga lawang yang nyaman dan melegakan perut. Ia dapat mengurangkan angin di usus dan perut serta melancarkan proses penghadaman. Kalau orang yang sering mual dan loya pun sangat direkomenkan ambil Peppermint Ginger Plus ni.

Ha, nampak kan peranan Set detox ni? Kalau rasa macam badan terlalu berat, korang wajiblah buat detox ni dulu sebelum nak ambil apa2 supplemen. Takut nanti tak berkesan pulak. Nak dapatkan Set Detox yang super ohsem ni boleh hubungi kak H pada link yg diberi ((NAK ORDER
Kak H akan bagi konsultasi special punya.. Siap dengan MEALPLAN dan guide sampai korang dapat berat idaman.. Cepat tau.. Projek kurus sebelum raya ni.. 😉😉

Notakaki: Hakak hakak ni turun 2kg dalam masa 7hari je tau.. Siapa nak bagi?? ☺☺

Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

0 comments:

Post a comment