Sunday, 16 April 2017

Shaklee ni konsep goyang kaki ke macam MLM yang lain?


Kenapa Shaklee sangat berbeza dengan yang lain

Benda baik,kita kena kongsi dengan yang lain kan?? Jangan lah simpan sorang sorang.. Macam tu jugak ilmu..Apa yang kita dah tahu dan belajar,perlu kongsi dengan orang lain..Selagi mana ilmu yang kita curah tu digunapakai,selagi tu kita akan dapat pahala..

Siapa taknak pahala deknon.. Hakak pun nak pahala.. Kalau tengok gambar kat bawah tu, pahala ni pun macam konsep MLM jugak.. Sebab tu dalam bisness pun kita kena guna konsep yang sama..
Kalau upline dah berjaya,jangan lupa pada downline awak yang baru nak menapak tu.. Segala ilmu yang awak pernah gunakan dan apply dalam bisness, kongsi dengan anak anak bisness sama.. Tinggal anak anak bisness tu nak apply ke tidak..

Tapi dalam banyak banyak kelas untuk anak anak bisness, hakak paling suka kelas melalui online.. Maklumlah, hakak ni ada kekangan untuk buat kelas offline.. #makanakempat memang agak susah nak kemana mana dengan anak anak..

Apa yang upline ataupun master hakak kongsikan tentang tips marketing mahupun amalan rohani, benda tu jugak hakak akan kongsikan pada anak anak bisness.. Nak berjaya senang je, tiru apa yang orang berjaya dah buat!!

Kebiasaannya hakak akan coaching anak anak bisness ramai ramai melalui wasap atau telegram. Biasanya dalam pukul 10malam sebab ramai anak anak yang dah tido kan..Ha,masa tulah supermak ni semua nak cari strategi untuk tingkatkan sales.. Coaching secara offline tu ada tapi tunggu event besar baru jumpa ramai ramai.. Best kan??

Walaupun kami bersua melalui online sahaja,tapi ikatan ukhwah yang terjalin seperti dah lama kenal.. Kami berkongsi apa sahaja suka dan duka.. Bantu membantu antara satu sama lain.. Alhamdulillah sebab saya diperkenalkan dengan Sheklee..


Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

0 comments:

Post a comment