Thursday, 19 September 2013

KEBAIKAN SET 3M SHAKLEE



Lamanya tak update blog ni..rasanya berbulan-bulan jugaklah..hehehe..tahap kemalasan tu dah sampai..harini baru mood tu ada..Hari ni nak cerita sikit tentang set 3m Shaklee..Punca saya nak kongsi tentang set 3m ni bila baca 1 post seorg sis ni kt dalam satu group..Beliau masih mampu membuat stock ebm untuk anak walaupun terpaksa pergi kursus 4hari 3malam dan berjauhan dari anak disebabkan tuntutan kerja..Rahsianya adalah Set 3m Shaklee..

Memang bukan sesuatu perkara yang mudah bila seseorang ibu itu merupakan seorang ibu yang bekerjaya..rutin harian mereka tak sama dengan ibu yang duduk di rumah..lebih2 lagi mempunyai anak yang kecil..rutin harian mereka sama sekali tidak sama dengan rutin harian ibu surirumah..Memang liku2nya amat mencabar..saya sendiri pun melaluinya ketika saya bekerja..kadang2 rasa malas nak pam tu pun ada..sebab takut ganggu kerja dan macam2 lagi..tapi sebab niat nak menyusukan anak sampai 2tahun, saya tabahkan hati dan akhirnya berjaya..anak dah 14bulan masih lagi sus ibu..

Nak tau apa yang ada dan kebaikan, fungsi dan sebagainya tentang set 3m ni? Meh baca selanjutnya..


Set 3M mengandungi 6 supplement yang membantu meningkatkan penghasilan susu ibu. Antaranya ialah:-
  • Energy Soy Protein (ESP)
  • Vitalea
  • Vitamin C
  • Alfalfa
  • B Complex
  • Ostematrix
Fungsi setiap vitamin tersebut:-

Energy Soy Protein atau lebih dikenali dengan (ESP) memang hot seller tau..
  • Mengoptimumkan penyerapan nutrien lain
  • Membekalkan tenaga yang berpanjangan
  • Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
  • Penting untuk kanak - kanak, ibu menyusukan anak dan mereka yang sedang pulih dari sakit.

Vitalea
  • Multivitamin atau multimineral bagi membekalkan keperluan vitamin dan mineral keperluan harian tubuh
  • Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan
  • Menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan
  • Menyokong sistem pembiakan
  • Pertumbuhan dan penggantian sel
Vitamin C 
  • penting untuk kesegahan sel, mempertingkatkan komuniti tubuh, mencantikkan kulit dan antioksidan
  • Anti - oksidan semulajadi
  • Mengekalkan integriti sel
  • Menggalakkan gusi, gigi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat
  • Menolong mengurangkan simptom alergi
B complex
  • Menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat
  • Menukarkan makanan menjadi tenaga
  • Mengurangkan simptom kemurungan & tekanan
  • Meningkatkan Fungsi otak
  • Asid folic penting dalam penyusuan susu ibu
Alfalfa
  • Kaya dengan nutrisi dan mineral surih
  • Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
  • Melegakan rasa kebas dan sakit sendi
  • Mengurangkan toksin
  • Merendahkan kolesterol
  • Sebagai milkbooster yang telah diamalkan berzaman zaman di negara barat.
Ostematrix
  • Mengekalkan tekanan darah normal
  • Menolong pengecutan otot dan saraf
  • Mengurangkan simptom PMS seperti kembung, kejang, bengkak air, baran dan kemurungan

Bagi ibu2 yang pernah mencuba set 3m ini, akan dapati badan mereka lebih bertenaga, susu badan kelihatan makin pekat, malah ada yang mendapati susu badan mereka semakin banyak. Namun 3 PERKARA PENTING yang perlu diamalkan

1. Minum air 3Liter sehari
2. Kerapkan jadual pam (3jam sekali)
3. Doa, tawakal

Namun harus diingat, set ini bukan ubat magik, apa lagi berasaskan perangsang dan menampakkan hasil serta merta… natural supplement bertindak dengan lembut dan lunak di dalam tubuh badan kita. Maka, bersabarlah dan kerapkan amal 3 perkara diatas..Insyaallah hasilnya amat memuaskan

Set ini juga sesuai utk wanita kerana fungsinya yang meluas..so, jangan terkejut ye klu kemungkinan lelaki juga meminati set ini.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms ke 013 2109044 atau email nurhijratulhajar@yahoo.com untuk maklumat lanjut.



Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

0 comments:

Post a comment