Monday, 5 January 2015

Kerana sayangkan Ibu Mertua, anak menantu cari cara merawat kanser tahap empat supaya ibu mertua boleh sembuh


Sayangnya menantu kepada mertua sehingga sanggup menghabiskan duit mencari penawar kanser

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Dua bulan yang lepas, saya telah mendapat satu berita yang sangat menyedihkan apabila kawan saya memberitahu kepada saya bahawa ibu mertuanya disahkan menghidap kanser pada tahap empat. Sedihnya bukan kepalang. Melihat kesedihan kawan saya itu, saya amat terharu kerana beliau sanggup mencari cara merawat kanser dan penawar serta sanggup berhabis beribu-ribu ringgit semata-mata untuk melihat ibu mertuanya kembali sihat. 

Dalam Islam sendiri ada menegaskan bahawa, apabila seorang perempuan bernikah maka dia perlu menghormati dan menyayangi ibu mertuanya sepertimana dia menyayangi ibunya sendiri. Maka, tidak hairanlah sekiranya kawan saya ini beria-ia mencari cara merawat kanser untuk ibu mertuanya. Ketahui cara merawat kanser tahap empat

Sebelum saya bercerita lebih lanjut, jom baca sedikit info tentang kanser.

Apa itu Kanser?

Kanser atau lebih sinonim dengan panggilan barah merupakan sejenis penyakit yang berkaitan ketidakseimbangan tindak balas sel didalam badan. Sel-sel tersebut akan bertambah mengikut keperluannya untuk membolehkan proses tumbesaran badan dan pemulihan selepas berlaku kecederaan. Namun, ada kalanya, sel-sel ini bertambah secara tidak normal seterusya menyebabkan berlakunya ketumbuhan tidak normal. Sel barah boleh merebak ke organ lain yang akan menyebabkan komplikasi dan kehilangan fungsi multi organ berkemungkinan menyebabkan kematian. Apabila sel ini sampai ke bahagian tubuh badan yang lain, ketumbuhan baru boleh terjadi di organ tersebut manakala keadaan barah yang merebak ini dikenali sebagai barah sekunder atau metastasis. Pertambahan sel yang tidak normal tetapi tidak diikuti dengan ketumbuhan atau tumor dikenali sebagai leukimia. Leukimia pula merupakan penyakit yang melibatkan penghasilan sel darah. Kanser amat sukar untuk dikesan melalui teknik pengimejan kerana pada umumnya 1 billion sel kanser diperlukan untuk membentuk selonggok tisu kanser bersaiz 1 diameter dan berat 1 gram.

Kanser di Malaysian

Kanser paru-paru amat popular dikalangan lelaki yang merokok diikuti kanser hidung (nasopharyngeal cancer) dan kanser usus/colorectal. Manakala dikalangan wanita pula adalah kanser payudara adalah paling tinggi diikuti kanser pangkal rahim. Kanser usus adalah kadar insiden meningkat pada kedua-dua jantina.

Kanser kedua paling banyak di kalangan wanita


Setiap manusia mempunyai sel kanser didalam tubuh masing-masing namun sel kanser ini tidak dapat dikesan melalui ujian biasa sehingga ianya membiak ke jumlah beribu juta sel. Sel kanser hanya akan dikesan apabila ia telah membesar ke satu saiz yang mampu untuk dikesan.

Langkah mencegah penyakit kanser

 •  Sekiranya sistem imun yang sihat musnah, ia akan memberi ruang bagi sel kanser untuk membiak dan membentuk tumor.
 • Kekurangan zat makanan, alam sekitar, gaya hidu, makanan dan genetik mungkin adalah penyebab kepada penyakit kanser.
 • Ubah diet dan pengambilan makanan tambahan yang sesuai dapat mengekalkan kesihatan sistem imun tubuh.
 • Rawatan kemoterapi memusnahkan sel kanser, tetapi dalam masa yang sama ia turut memusnahkan sel tubuh yang sihat begitu juga dengan rawatan radiasi.
 • Untuk penyembuhan tanpa memusnahakan sel-sel yang lain, penggunaan herba dilihat menjadi pilihan bagaimanapun perlu merujuk kepada doktor terlebih dahulu.


Berbalik kepada cerita kawan saya tadi, beliau tidak pernah berputus asa untuk membantu ibu mertuanya bebas dari kanser. Pelbagai cara telah dicuba dan akhir sekali saya mencadangkan supaya beliau ikhtiar memberikan Vivix kepada ibu mertua beliau kerana Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Fungsi utama Vivix ialah Memperbaiki DNA, memperbaiki tenaga sel, membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Alhamdulillah dengan kuasa Allah, ibu beliau bebas dari kanser dengan pengambilan 2 botol Vivix dan doktor sangat terkejut.
Mungkin Vivix ini agak mahal tetapi jika dibandingkan dengan kesihatan ibu bapa kita, harga bukanlah suatu alasan. Kalau kita mampu untuk membeli keperluan peribadi sehingga beratus-ratus ringgit, apalah sangat dengan Vivix ini. 

Anda juga boleh melihat Testimoni terbaik Vivix dan Sempena promosi awal tahun ni, Vivix Buy 6 Free 1 atau beli 2 diskaun 5%. Nak order Vivix, hubungi saya

Nur Hijratul Hajar Bahaman
Id :926826
Contact : 013-2109044(sms/whatsapp/telegram)
Email:nurhijratulhajar@yahoo.com

**These statement have not been evaluated by The Food And Drug Administration. These products are not intended to be diagnose, treat, cure or prevent any disease.**

Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

2 comments:

 1. setiap penyakit ada ubat
  kita perlu terus berusaha dan berdoa
  moga2 segera sembuh

  ReplyDelete
 2. dari cerita ni kita nampak setiap penyakit tu ada ubat, tetapi kita sebagai manusia ni kena berusaha

  ReplyDelete