Tuesday, 13 September 2016

Belian Supplemen Tanpa Menggunakan Wang Sendiri


Supplemen penting untuk tubuh badan?

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Baru-baru ini saya ada berjumpa dengan seorang customer yang mempunyai pelbagai masalah kesihatan. Antara salah faham yang biasa antara masyarakat kita hari ini adalah mereka hanya akan perlukan ubat bagi mengatasi segala gejala penyakit yang mereka alami. Supplemen tidak dapat membantu.

Ianya hanyalah salah faham semata-mata. Seharusnya kita sendiri tidak boleh hanya bergantung terus kepada ubat. Ubat akan memberi kesan dalam jangka masa panjang. Jangan pernah kedekut untuk membeli kesihatan.

Tidak semua masyarakat mempunyai kesedaran tentang supplemen. Tahukah anda bahawa badan kita memerlukan pelbagai jenis supplemen oleh sebab faktor pema kanan pada hari ini. Berikut adalah beberapa fakta tentang supplemen.

Makanan tambahan semulajadi dan herba boleh membantu untuk memulihkan badan serta mengimbanginya. Tetapi, ia mungkin akan mengambil masa lebih daripada satu atau dua perkara. Malah, ia mungkin mengambil masa antara 5-10 jenis makanan tambahan untuk memulihkan kesihatan anda.

Jika terdapat masalah kesihatan yang serius, mereka pelu mengambil lebih banyak masa dan usaha daripada itu. Oleh sebab itu, saya akan membincangkan sedikit fakta mengapa kita perlu mengambil makanan tambahan daripada sekarang. Tidak bermakna anda sihat tanpa sebarang penyakit, tidak memerlukan makanan tambahan.

Antara sebab mengapa anda memerlukan supplemen ialah:-

  • Makan makanan yang ditanam dari tanah - Walaupun anda memilih untuk berdiet, tetapi kebanyakan tumbuhan dan sayur yang sihat adalah daripada tanah. Ini kerana, makanan yang ditanam didalam tanah tidak mengandungi kandungan mineral yang mencukupi. Makanan organik adalah yang terbaik.
  • Masa penghantaran yang lama - Buah- buahan dari negara lain mungkin dipetik awal beberapa minggu atau bulan sebelum dieksport ke negara kita. Oleh itu, utamakan buah-buahan tempatan.
  • Makanan yang dimasak terlalu lama - Makanan yang dimasak terlalu lama akan zat mineral, antioksidan dan enzim mati. Ia sekaligus tidak memberi kita apa-apa vitamin yang tubuh badan perlukan.
  • Tidak makan makanan pada masa waktu sepatutnya. Oleh sebab terlalu sibuk dengan kerja, ramai dikalangan mereka tidak mengambil makanan pada waktu yang sepatutnya. Ini akan menyebabkan masalah pada sistem penghadaman sekiranya anda mengambil makanan terlalu banyak dari waktu yang sepatutnya.
  • Penuaan Normal (Masalah Penghadaman) - Apabila kita semakin tua, badan kita menghasilkan kurang enzim, termasuk semua organ-organ penting yang diperlukan untuk mencerna dengan betul dan mengasimilasikan makanan yang kita makan. Ini akan menyebabkan masalah perut, seperti refluks, pedih ulu hati, sakit perut dan sembelit kronik.
  • Tekanan yang menyebabkan sistem imun terjejas. Tiada soalan, kita semua menjalani kehidupan yang sibuk dan ada di antara kita yang lebih sibuk daripada yang lain! Antara komitmen untuk anda keluarga, sekolah, tempat kerja, komuniti, iman dan kewajipan lain, kehidupan kita tertekan. Semua tekanan ini membuatkan badan anda dan melemahkan sistem imun anda. Mengambil makanan tambahan boleh membantu untuk merapatkan jurang itu dan memberi badan anda beberapa nutrisi yang diperlukan untuk berfungsi secara optimum.

Sudah tentu, tiada apa yang lebih penting melainkan memakan makanan yang baik dan sihat. Tetapi mengambil kira tentang kualiti, seluruh makanan tambahan semula jadi boleh membantu anda mengekalkan tahap kesihatan yang lebih baik. Selain itu, jika anda masih bekerja melalui beberapa tabiat buruk (melangkau waktu makan dan tidak makan makanan organik), anda memerlukan supplemen lebih!

Ramai yang beranggapan, untuk membeli supplemen memerlukan modal yang banyak berbanding ubat yang doktor sediakan. Tetapi, tahukah anda bahawa hendak sihat itu memang mahal tetapi sakit itu lebih mahal kerana sekiranya anda disahkan mengalami pelbagai masalah kesihatan, kos untuk perubatan itu mungkin memakan beribu berbanding beratus.

Tapi, saya ada cara untuk anda dapatkan supplemen untuk kesihatan tanpa menggunakan gaji anda sendiri. Nak tahu caranya? boleh isi borang dibawah dan saya akan menghubungi anda secepat mungkin.

Kenali Nur Hijratul Hajar Bahaman

Saya merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Seorang ibu bekerjaya dan mempunyai matlamat besar dalam kehidupan. Ingin bebas dari belenggu hutang dan membantu golongan yang benar-benar memerlukan dan ingin berjaya dalam kehidupan.

You Might Also Like

0 comments:

Post a comment