Testimoni

Cara Menyembuhkan Nipple yang luka..


Aslmkm sumer..harap2 semua sihat hendaknya harini.. Alhmdulillah dah 5 hari berpuasa dan kita masih diberi kesempatan utk berpuasa pada hari ini..Semoga puasa dan ibadah yang kita lakukan dibulan ramadhan ini sentiasa dirahmati..

Pertama sekali, nak citer psal diri sendiri n nak jadi testimoni gak r..huhu..Mesti ibu2 yang mempunyai anak ke2, 3, 4, dan seterusnya dan masih menyusukan anak pasti alami benda yang sama seperti saya..Ape yang ingin saya kongsikan ialah nipple kita akan sentiasa luka bila baby dah mula tumbuh gigi..Benda ni saya dah lalui selama 6 bln n nk masuk 7 bln pn..hmm start anak sya dri 5 bln gigi dh tumbuh n smpai skrang still mengigit lagi bila menyusu..cuma sekarang die dh fhm skit r klu sy picit hdung die tu..huhu

Masa mula2 kena dkt saya, mmg sy rsa geram sgt kt anak..rsa mcm sdih pn ada..niat nk menyusukan anak smpai 2 thn, tp klu dh time mnyusu asyik menggigit je mne blh than kn?kdg2 smpai berdarah n lbih teruk lg bila nipple tu menanah..Ya Allah, masa tu tuhan je tau mcam mne sakitnya..Bila pergi jmp doctor, doctor plak tnya sya blk, "hai, anak dh 9bln xkn nipple luka lg"(msa anak sy 9bln la)..ish, gram lak dgn doctor ni..kte jmp die sbb nk mntak ubat ke krim tp die plak tny kte..kite mne lah ada pengalaman..Rasa mcm nk cekik je doctor tu..huhu

Sebelum tu, mcm2 cara saya cuba utk elakkan anak sya dari terus menggigit nipple saya bila menyusu..ada yang cakap, time die gigit tu picit hdung die la, n mcm2 lg..mmg sy dh cuba semua petua tu, tp still xmnjadi..maklumlah anak lelaki kn?Kuat menyusu pn ye gak..Smpai r satu tahap, bila saya kerja nk kena pam susu utk buat stock tapi bila nak pam tu darah kuar kt nipple..Ya Allah, dugaan lagi sekali..sakit ya amat..Kdang2 saya hentikan sesi penyusuan sementara baik direct feed ataupn pam sebab tak tahan terlampau sakit..bila nipple dah ok sikit baru saya sambung balik direct feed n Alhmdulillah anak still nk lagi..dalam hati still risau kalau2 anak reject direct feed sbb terpaksa stop penyusuan..

Lepas dah banyak cara sy cuba, last2 sy try guna cocoa butter sbb ramai yg suggest..Pada permulaan sy pakai, mmang ok..nipple sya yg menggelupas pn dh hilang tp still xleh hilangkan luka pd nipple..sy cuma teruskan pemakaian cocoa butter tu sbb nk elak kulit kt area nipple n aerola menggelupas dan akan menyebabkan sesi penyusuan nanti menyakitkan..Puas saya mencari ubat yg sesuai dan akhirnya saya jumpa..

Pd awal bln Jun, saya telah diperkenalkan dengan Vit E utk sembuhkan luka pada nipple n Alhmdulillah selama seminggu saya pakai, nipple terus elok..So, kepada ibu2 diluar sana yg ada mempunyai masalah seperti saya blh cuba Vit E ni untuk elak nipple terus luka..Xsalahkn kalau kita ikhtiar dan Insyaallah Allah permudahkan jalan kita..

Ni adalah contoh Vit E tersebut tetapi selain boleh menyembuhkan nipple yang luka, Vit E ini mempunyai kelebihan lain seperti:-

  • Melindungi jantung
  • Mempertingkatan Kemampuan Reproduktif.
  • Anti-Penuaan. Vitamin E Shaklee mampu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan, Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • Anti-Oksidan yang kuat. Berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang dan melambatkan pertumbuhan tumor, dan memperbaiki masalah penglihatan.
  •  Kelestarian Tenaga - Meningkatkan kelestarian selsual dan tenaga dengan membekalkan oksigen lebih. Ianya umpama Viagra tau! ehem- ehem isteri sila beli kat suami masing-masing yer!
  • Memperbaiki Arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.
  • Menghalang keguguran - Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.
  • Memperbaiki parut- Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh disapu terus ke luka untuk mengurangkan parut.


Wahhhh..banyak kan benefit Vitamin E ni? Ianya 20 kali ganda lebih kuat dari Vitamin C! Jadi sudah-sudahlah tunggu Vitamin C..Beli dulu Vitamin E Shaklee ni..Berbaloi-baloi untuk wang anda!  :)

Jom tengok testimoni set2 berikut:-

Testimoni Set 3m (Breastfeeding)



 

0 comments:

Post a comment